Dan Barna, copreședinte USR-PLUS, a declarat că se va testa pentru Covid-19 înainte de întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis pentru negocierea desemnării viitorului premier cu puteri depline.

Întrebat dacă se va întâlni personal cu Klaus Iohannis la negocierile privind desemnarea unui premier, Dan Barna, aflat în carantină la domiciliu după ce a fost găsit pozitiv la Covid, a spus: „Mâine mi se încheie perioada de izolare. De mâine încolo sunt operațional și pentru întâlnirilea acestea directe”.

Dan Barna spune că se va testa de Covid înainte de întâlnirea cu Klaus Iohannis

Întrebat dacă se va testa, Dan Barna a spus: „Categoric voi face o verificare tocmai pentru a fi sigur că lucrurile sunt în regulă și nu doar că a expirat perioada de izolare”.

„Miza acestor consultări este să creăm o coaliție și să creăm o majoritate în Parlament și, evident, apoi un Guvern cu o agendă clară, reformatoare. Aceasta este de fapt prioritatea pentru USR PLUS la aceste negocieri, este ceea ce noi am susținut de patru ani în Parlament. E momentul ca prin votul de duminică al cetățenilor ca USR PLUS se facă parte din majoritatea de guvernare, din coaliția de guvernare”, a mai spus liderul USR, Dan Barna.

Klaus Iohannis a participat, marţi, la o întrevedere, în format de videoconferinţă, cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditaţi la Bucureşti, cu prilejul reuniunii tradiţionale semestriale organizate de statul membru care deţine Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, acesta fiind în prezent Germania.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a făcut referiri la situaţia politică internă după alegerile parlamentare din 6 decembrie.

„În acest context, preşedintele României a precizat că se coagulează deja o coaliţie de centru-dreapta, care va putea să propună în perioada următoare un guvern de coaliţie. Totodată, preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat că noul Guvern care urmează a fi constituit va avea ca principal obiectiv reconstrucţia României şi consolidarea statutului ţării noastre de partener de încredere al Uniunii Europene, care îşi asumă un rol mai vizibil şi mai activ în procesul decizional al Uniunii”, arată Administraţia Prezidenţială.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *