Ce spune Oreste Teodorescu despre PNL și Ludovic Orban, la alegerile din București
Ce spune Oreste Teodorescu despre PNL și Ludovic Orban, la alegerile din București

Oreste Teodorescu susține că PNL nu poate câștiga fără o alianță alegerile de la Primăria Capitalei. Fostul jurnalist și realizator TV consideră că partidul condus de Ludovic Orban ar trebui să înceapă deja negocierile cu USR și PMP, pentru că în acest moment ar avea între 30 și 35% din voturile electoratului.

Oreste a precizat, însă, că formula câștigătoare pentru PNL în București ar fi fost o candidatură a premierului Ludovic Orban alături de 6 miniștri din cabinetul său. „Lucrurile ar fi trebuit gândite mai demult, iar acum trebuiau să stea deja așa”, a spus Oreste într-un interviu acordat PsNews

„Singur, dacă PNL are o formulă extraordinar de ofertantă pentru București, are șanse să câștige Capitala. Dau un exemplu, nu e o informație, este un scenariu. Dacă, de exemplu, la Primăria București ar veni premierul Ludovic Orban cu 6 miniștri foarte buni ai unui cabinet care a durat 3 luni și jumătate, dar care a reușit să scoată țara din împotmolirea îngrozitoare falimentară în care o adusese PSD și să o așeze pe traiectoria devenirii unei țări normale, așa cum și-a propus președintele Klaus Iohannis, are suficiente argumente să spună electoratului din București că au fost capabili în 3 luni jumate să încerce să reașeze România pe drumul normal” a explicat Oreste Teodorescu.

El și-a continuat argumentația, amintind de experiența lui Orban ca viceprimar.

„Prin experiența de viceprimar al Capitalei a domnului Orban, cu experiența în administrație pe care miniștri au făcut-o la o scară mai mare decât a Bucureștiului, ar putea deveni o echipă compactă și o formulă foarte ofertantă pentru electoratul bucureștean. Ai un fost premier și 6 miniștri ai cabinetului său care își asumă misiunea în București pentru următorii 4 ani. Lucrurile ar fi trebuit gândite mai demult, iar lucrurile trebuiau să stea deja aici acum. Nu poți altfel, într-un singur tur, cu un partid care are un trend crescător, dar la alegerile locale și generale se situează undeva între 30%-35%, să asiguri o majoritate parlamentară care să dea Guvernul. Și la Capitală va fi la fel. Nu poate PNL singur, în afara acestei formule, să câștige singur. Ar trebui să intre la masa negocierilor cu cei de la USR, PMP”, a mai spus Oreste.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul