Cheltuielile pentru carantinarea unei singure persoane peste 5.000 de lei
Cheltuielile pentru carantinarea unei singure persoane peste 5.000 de lei

Cheltuielile pentru carantinarea unei singure persoane au trecut de 5.000 de lei în unele din județele țării. Bucureștiul este fruntaș la acest capitol, pentru că autoritățile locale au cheltuit 5462 de lei pentru carantinarea unei singure persoane suspectă de infectare cu noul coronavirus.

București și județele Brașov și Giurgiu au cheltuit cei mai mulți bani pentru o persoană carantinată.

Capitala a cheltuit 5462 de lei pentru carantinarea unei singure persoane suspecte de infectare cu coronavirus, Brașov – 5389 lei, Giurgiu – 4491 lei, iar Timiș (4297 lei). Celelalte județe au contribuit cu mai puțin de 4000 de lei pentru o persoană carantinată.

Cheltuielile pentru carantinarea persoanelor. La polul opus, Buzău (3156 lei), Vâlcea (3115 lei) și Covasna (3065 lei) sunt județele care au cheltuit cei mai puțini bani pentru carantinarea suspecților de COVID-19, dintre cele care au depășit media națională, potrivit unui raport al Curții de Conturi a României citat de PsNews.

În rândul județelor care au cheltuit mai mulți bani decât media la nivel de țară mai sunt alte 17: Gorj, Prahova, Tulcea, Brăila, Bacău, Satu Mare, Sălaj, Alba, Cluj, Sibiu, Suceava, Dâmbovița, Neamț, Arad, Dolj, Ilfov și Ialomița.

Prahova este pe locul șase din țară în topul celor mai mari cheltuieli pentru persoanele plasate în carantină. În timp ce media la nivel național este de 3.028 lei pentru fiecare persoană carantină, în Prahova autoritățile au cheltuit în medie 3.768 lei pentru fiecare carantinat.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul