Moțiunea de cenzură va trece cu peste 250 de voturi spune Ciolacu
Moțiunea de cenzură va trece cu peste 250 de voturi spune Ciolacu

Moțiunea de cenzură va trece cu peste 250 de voturi, a afirmat președintele PSD Marcel Ciolacu, vorbind despre inițierea demersului împotriva Guvernului Orban, care este prevăzută pentru data de luni, 17 august.

Marcel Ciolacu și-a declarat optimismul miercuri seară, la Antena 3.

„Moţiunea de cenzură va trece. Este alb şi negru, nu mai este gri. Dacă aţi fi fost în Parlament astăzi, toţi liderii politici, inclusiv PMP-ul, liderul PMP-ului, care e la guvernare cu PNL, a zis că se vede de pe Marte cât de prost este gestionată pandemia. Moţiunea va trece cu peste 250 de voturi”, a spus Marcel Ciolacu.

Moțiunea de cenzură va trece. De aceeaşi părere a fost şi Paul Stănescu, secretarul general al PSD, care a precizat că partidul are discuţii cu toţi liderii politici în cea ce priveşte votul moţiunii: “Avem discuţii cu toate partidele politice, cu toţi liderii. Noi suntem convinşi că moţiunea va trece”, a precizat Stănescu.

UDMR nu susține moțiunea de cenzură

PSD a anunţat că va depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Orban pe 17 august.

Cu toate acestea, UDMR, care a înclinat aproape de fiecare dată balanța voturilor în parlament, nu va semna moțiunea de cenzură pe care o pregătește PSD împotriva Guvernului, pe tema gestionării pandemiei de coronavirus. Dacă în ultimii doi ani UDMR s-a alăturat constant demersurilor de acest fel pornite de social-democrați, de data aceasta Kelemen Hunor, liderul formațiunii minoritarilor, nu a considerat oportun acest lucru.

„Nu cred că în perioadele în care sunt alte probleme. e oportun să vii cu o moţiune de cenzură, dar nici nu văd o catastrofă, fiindcă este un instrument constituţional în mâna Opoziţiei. Depinde de foarte multe chestiuni care se vor întâmpla în august. Eu atâta pot să vă spun, că noi nu vom semna o moţiune de cenzură. Asta e 100%. Mai departe, mi-e greu să spun, că în acest moment discutăm doar teoretic că ar exista, va exista, e posibil. Când va exista, atunci putem intra în detalii”, a afirmat recent Kelemen Hunor.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul