Chinezii dorm la birou în Shanghai, în urma lockdownlui impus
Chinezii dorm la birou în Shanghai, în urma lockdownlui impus

Chinezii dorm la birou în Shanghai, în urma lockdownlui impus de autorități pentru a ține sub control cazurile de COVID care se manifestă din nou în țară. Oamenii au primit saltele și obiecte pentru igienă, pentru a putea rămâne acolo pentru mai multe zile.

Mii de angajați dorm în clădirile de birouri pentru ca operațiunile de afaceri să se desfășoare în parametri normali. Este vorba despre brokeri și angajați financiari care dorm pe saci de dormit și au la dispoziție provizii alimentare pentru mai multe zile, transmite Reuters, preluat de B1TV.

Wall Street-ul chinezesc a impus cel mai mare lockdown din ultimii doi ani pentru a efectua teste în masă și a controla un focar de Covid-19 în creștere. Shanghai este considerat capitala financiară a Chinei și este cel mai mare oraș, cu 26 de milioane de locuitori.

Mulți operatori se oferă voluntar să facă schimburi de tură și să doarmă în birouri pentru a evita restricțiile stricte într-un moment în care piețele de capital chineze se confruntă cu cel mai mare episod de volatilitate de la jumătatea anului 2020.

Chinezii dorm la birou în Shanghai, de frică să nu se prăbușească bursa

Shanghai a devenit unul dintre epicentrele noilor infecții cu coronavirus din țară. Angajatorii se pregătesc pentru posibilitatea unor opriri bruște care ar putea obliga operatorii să intre în carantină acasă sau la locul de muncă zile sau chiar săptămâni.

Aceasta înseamnă că trebuie asigurate suficiente provizii în cazul în care angajații rămân blocați în birou.

Orașul Shanghai va fi închis în două etape timp de nouă zile, în timp ce autoritățile efectuează teste Covid-19. Importantul centru financiar s-a luptat cu un nou val de infecții timp de aproape o lună, deși numărul cazurilor nu este mare, după unele standarde internaționale, potrivit BBC.

După ce Shanghai a înregistrat cel mai mare număr zilnic de cazuri sâmbătă de la primele zile ale pandemiei, autoritățile au impus un nou lockdown. Acesta se va desfășura în două etape, partea de est a orașului se va afla sub restricții de luni până pe 1 aprilie, iar partea de vest între 1-5 aprilie.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *