Cine este propunerea PSD pentru Ministerul Justiţiei în cazul câştigării alegerilor. Ciolacu: E un om cu o expertiză greu de egalat

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit, la Adevărul Live, despre mai multe persoane pe care le-ar propune în funcţii-cheie într-un viitor guvern condus de un social-democrat.

Liderul PSD a oferit mai multe nume de persoane care ar trebui să se regăsească în viitorul Guvern, în cazul în care social-democraţii ar ajunge la putere după 6 decembrie. Marcel Ciolacu a vorbit despre preluarea Ministerului de Finanţe de către Cristian Socol şi a Ministerului Sănătăţii de către Alexandru Rafila.

Cine este propunerea PSD pentru Ministerul Justiţiei în cazul câştigării alegerilor

De altfel, Marcel Ciolacu a avansat şi numele fostului judecător de la CCR, Maya Teodoroiu, pentru Ministerul Justiţiei. „Maya Teodoroiu. E candidat pe locul 1 la Senat. E un om cu expertiză greu de egalat”, a declarat liderul PSD fiind întrebat de varianta pentru Justiţie.

Maya Teodoroiu a fost judecător la CCR între 2015 şi 2019. În septembrie 2019 Maya Teodoroiu a fost numit agent guvernamental la CEDO.

Marcel Ciolacu susține că PSD e singurul partid care nu are pe liste persoane condamnate sau trimise în judecată, precizând, totodată, că Daniel Tudorache nu va fi validat de viitorul Parlament, deoarece nu mai face parte din echipa social-democraților.

“La camera Deputaților am decis să votăm proiectul. E la Senat, nu poate fi pus pe ordinea de zi, pentru că activitatea e blocată ca să nu se dubleze alocațiile. Am zis public că sunt de acord. V-aţi uitat pe listele PSD? E curăţenie cap-coadă. Eu am anunţat înainte de a face listele că nu va fi niciun candidat condamnat sau trimis în judecată. Cu toate că cei trimişi în judecată au prezumţia de nevinovăţie”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit HotNews.

Alegerile parlamentare 2020 au loc pe 6 decembrie, dată la care românii sunt așteptați la urne să-i aleagă pe deputații și senatorii din Parlamentul României pentru următorii patru ani. Ca și alegerile locale din toamnă, și alegerile parlamentare se vor desfășura în condiții speciale, impuse de actuala stare epidemiologică.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *