Piațetă sau parc? Aceasta este întrebarea la care trebuie să răspundă locuitorii sectorului 6 referitor la zona Favorit.
Ciucu a făcut public proiectul Piațetei Favorit, precizând că așteaptă observațiile și propunerile locuitorilor din sectorul 6. Tema proiectului este „piațetă cu funcționalități multiple, centru de cartier, pretabilă pentru evenimente și promenadă”.
„Foarte mulți dintre dvs. ați cerut mai mulți arbori. Nu se poate și PIAȚETĂ MULTIFUNCȚIONALĂ și mulți copaci. Dacă vrem mai mult verde și mai mulți copaci, schimbăm tema de proiectare din PIAȚETĂ în PARC și gata. Menționez că arhitectul Centrului Cultural pe care vrem să-l punem în valoare spune clar că este nevoie de o piațetă”, a punctat Ciprian Ciucu.
Primarul a explicat că, în sectorul 6 există 280.000 de arbori. În plus, în această toamnă, vor fi plantați alți 2.000 de copaci.
„Problema noastră este că oamenii pleacă din Sectorul 6 în alte sectoare (în special în Centrul Vechi) pentru a petrece timpul liber.  Acest obiectiv (atracție pentru evenimente culturale) este gândit să deservească tot Sectorul 6. Un parc ar deservi doar populația din zonă.
Spre deosebire de Militari, Dr. Taberei are parcuri și alei umbrite, curți ale blocurilor generoase cu arbori maturi și spațiu verde. Cine vrea parc are unde merge. Cine vrea piațetă și evenimente culturale nu prea are unde merge. Centrul Cultural Favorit va putea găzdui o parte din concertele Festivalului Enescu, în piațetă seara se pot urmării campionate europene și mondiale, diferite competiții sportive sau filme de artă. (…) Discutăm dacă facem piațetă sau parcuri cu alei, bănci și arbori. Deci: piațetă sau parc? ”, întreabă Ciucu.
Primarul a precizat că piațeta nu este compatibilă cu trasee de biciclete, locuri de joacă pentru căței și pădure urbană.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul