Ciucu și Gâdiuță sunt în vizită de studii în Olanda. Ciprian Ciucu participă, împreună cu peisagiștii ADPDU Sector 6, la cea mai mare expoziție de material dendrologic. Este vorba despre Floriade, eveniment organizat o dată la 10 ani.
„Olandezii sunt extrem de atenți cu biotopul orașelor lor și își proiectează intervențiile pentru a-i asigura un echilibru cât mai bun. (…) Plantează plante perene, inclusiv flori de câmp / floare de fân, tund mai rar iarba care devine un mediu de propice pentru albine și alte insecte care susțin flora și arborii”, a explicat Ciucu cu privire la această vizită de studii.
Pe de altă parte, Ciprian Ciucu spune că gazonul englezesc din sectorul 6 implică costuri uriașe de întreținere. Mai mult decât atât: primarul spune că, pe viitor, prețul apei va crește, pe fondul încălzirii globale. Drept urmare, este posibil să fie interzisă prin lege montarea de sisteme de irigații pentru gazon în orașe.
Ciucu și Gâdiuță au rămas  impresionați de soluțiile găsite de olandezi.
„Vom încerca și noi, experimental, câteva astfel de insule. Vă spun asta pentru ca să nu primesc reclamații la modul „acolo nu ați tuns iarba”. Ce se poate prelua și adapta, vom prelua. (…) Valoarea adaugata este dată de faptul ca suntem împreună aici. Discutam, punem întrebari, cântărim, decidem”, a precizat primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu.
La această vizită de studii în Olanda, pe lângă Ciucu și Gâdiuță, viceprimarul sectorului 6, participă și Astrid Fodor, primarul Sibiului.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *