Ciupercile amenință omenirea, avertizează un om de știință, pentru că dezvoltarea lor a fost accelerată de schimbările climatice. Exact ca într-un serial post-apocaliptic, pentru că colonii de ciuperci atacă și alte organisme vii, inclusiv oamenii și sunt din ce în ce mai rezistente la tratamentele antifungice.

Ciupercile ar putea evolua și ar putea deveni mult mai rezistente și dăunătoare umanității din cauza schimbărilor climatice iar combinația dintre schimbările climatice și numărul limitat de medicamente antifungice ar putea duce la o pandemie de ciuperci parazite.

Pacienții devin mai susceptibili la infecții fungice și ciupercile mai rezistente, ceea ce face ca medicamentele antifungice să fie mai puțin eficiente, a declarat un profesor de medicină pentru publicația The Mirror, relatează B1TV.

Donald Vinh este profesor de medicină la Universitatea McGill din Montreal și a avertizat că încălzirea planetei ar putea duce la o criză de sănătate publică, din cauza ciupercilor.

Diferite specii de cordyceps infectează diferite specii de insecte, iar fiecare a avut nevoie de milioane de ani pentru a-și perfecționa marca specială de parazitism.

Ciupercile se adaptează deja la temperaturi mai ridicate și își extind locația, ceea ce ar putea duce la mai multe infecții. Între timp, progresele în medicină fac pacienți să devină mai sensibili, iar medicamentele antifungice disponibile își pierd din eficacitate”, a declarat profesorul Vinh.

În plus, studii recente au arătat că viruși precum Covid-19 și gripa afectează grav capacitatea organismului de a se apăra de infecțiile fungice, inclusiv Aspergillus, o ciupercă comună găsită în mucegai, care poate provoca dificultăți de respirație, febră și dureri în piept.

Oamenii de știință au constatat că o ciupercă neagră contagioasă mortală cu un grad de mortalitate de 60% s-a răspândit rapid în timpul pandemiei Covid.

În plus, ciuperca Candida auris vizează predominant persoanele în vârstă, cu un sistem imunitar slăbit, dar este, de asemenea, periculoasă, deoarece rezistă la tratamentul cu medicamente antifungice obișnuite.

Aproape jumătate dintre pacienții care contractează C. auris mor în termen de 90 de zile, potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *