Promenada Verde
Primăria sectorului 1 inaugurează astăzi, la ora 12.00, Promenada Verde. Astfel, bucureștenii iubitori de plimbare au la dispoziție o nouă zonă cu aer curat, fără mașini și poluare. Este primul spațiu de agrement care va traversa Sectorul 1 de la nord la sud.
Primul sector de promenadă are o lungime de aproximativ 1 kilometru și se află în dreptul străzilor Madrigalului și Gârlei. ADP Sector 1 a igienizat zona, a toaletat arborii și a montat bănci și coșuri de gunoi. De asemenea,a fost amenajat o alee din pietriș pe toată lungimea acestui sector.
În luna martie, va fi deschis un nou tronson din Promenada Verde, în dreptul Aleii Mateloților.
„Până la sfârșitul acestui mandat ne-am propus finalizarea tuturor celor 25 de kilometri reprezentând întinderea malurilor a trei lacuri aflate pe teritoriul Sectorului 1. Proiectul prevede amenajarea de alei pentru plimbare și jogging, spații pentru sporturi de recreere, pontoane, iluminat nocturn, spațiu expozițional etc. Va fi un spațiu cultural, sportiv, de agrement și de recreere care va contribui la creșterea calității vieții locuitorilor Sectorului 1 și nu numai.
Promenada Verde va fi un exemplu de integrare a unei resurse naturale în mediul urban și de folosire a ei pentru a crea obiceiuri de abordare ecologică în transport”, a precizat primarul sectorului 1.

Primăria sectorului 1 cumpără 17.000 mp pe malul Lacului Străulești pentru Promenada Verde

Clotilde Armand a propus Consiliului Local al sectorului 1 achiziționarea a trei terenuri pentru Promenada Verde. Imobilele vizate pentruamenajarea unei baze de agrement şi a unor spaţii verzi au suprafața totală de peste 17.000 mp.
Este vorba de trei loturi de teren de 1.676 mp, 560 mp, respectiv 14.870 mp. Terenurile sunt situate  pe Bd. București Noi nr. 24 și sunt proprietatea SC Biroul de Turism pentru Tineret SA. Societatea şi-a manifestat disponibilitatea de a le vinde Primăriei Sectorului 1.
Consiliul Local Sector 1 a aprobat, în ședința de joi, 25 februarie 2021, o hotărâre în acest sens. Astfel, este solicitat acordul Consiliului General al Municipiului Bucureşti în vederea împuternicirii Consiliului Local al Sectorului 1 ca, pentru şi în numele Municipiului Bucureşti, să achiziţioneze cele trei imobile.

Leave a comment

Lasă un răspuns