Compania Națională de Investiții vrea să construiască un ambulatoriu de specialitate și spitalizare de zi la Spitalul Județean de Urgență Mavromati din Botoșani. Investiția se ridică la 50 de milioane de lei. Noul ambulatoriu va avea un regim de înălțime Demisol+Parter+3Etaje, cu o suprafață construită de 1.066,50 mp și suprafața construită desfășurată de 5.417,81 mp. Acesta este dimensionat pentru a asigura spațiul necesar a 34 de cabinete de specialitate, săli de investigații și săli de tratament necesare acestora, precum și spații administrative și auxiliare necesare funcționării. Sectorul de spitalizare de zi are o capacitate totală de 49 de paturi distribuite în saloane și rezerve.

Noua clădire va fi dotată cu sistem de alarmă și stingere a incendiilor și va avea cabinete medicale pentru cele 25 de specialități ale ambulatoriului, săli de tratamente, dar și saloane pentru spitalizare de zi. Ambulatoriul va fi dotat cu vestiare pentru personalul medical, spații tehnice și săli pentru explorări funcționale.

De ce dotări va dispune noul ambulatoriu

În cadrul proiectului urmează să fie achiziționate și: 12 bănci de vestiar, 18 cuiere de perete, 20 de dulapuri de vestiar, 53 de rafturi de depozitare, 6 mese de inox, 60 de birouri, 91 de scaune ergonomice, 103 scaune pentru vizitatori, 58 de canapele pentru consultații, 62 de dulapuri pentru documente, 81 de dulapuri pentru medicamente, 60 de cărucioare pentru medicamente, 60 de PC-uri cu unitate, monitor, periferice și imprimantă laser, 55 de cuiere, 2 scaune pentru recoltarea probelor biologice, 4 frigidere pentru medicamente, 9 dulapuri de depozitare, 1 masă de lucru, 4 rafturi pentru documente, 1 masă pentru sala de ședințe, 1 videoproiector, 1 ecran de proiecție, 12 pubele pentru deșeurile menajere, 12 pubele pentru deșeurile medicale, 4 dulapuri pentru materiale de curățenie, 277 de scaune pentru aștepate, 1 compresor de aer fără ulei, 1 stație de osmoză inversă 200 litri/oră, 1 mașină de lipit pungi cu material steril, 1 mașină de dezinfectat și spălat instrumenatar, 4 dulapuri pentru depozitat materiale sterile, 8 dulapuri de haine, 49 de paturi de spital, 49 de noptiere de spital, 13 mese de salon, 39 de scune de salon, 3 frigidere, 1 ladă frigorifică, 3 dulapuri pentru lenjerie curată.

Dotările cabinetelor medicale de specialitate: 6 aparate de monitorizare EKG, 1 aparat pentru determinarea glicemiei, 1 audiometru, 1 biomicroscop, 1 colonoscop, 1 ecocardiograf, 4 ecograf general abdominale, 7 elecrtrocadiograf, 2 electrocauter,2 encelocardiograf portabile, 1 electromiograf, 1 endoscop, 1 exoftalmetru, 8 lămpi de examinare, 8 lămpi cu ultraviolete, 3 mese chirurgicale pentru pansarea pacienților, 2 mese ginecologice, 1 microscop de laborator, 7 negatoscop pentru ecografii, 5 ofetalmoscop, 3 oscilometre, 1 otoscop, 1 tonometru, 1 spirometru.

Valoarea totală a investiției este de 50 de milioane de lei, cu TVA, adică 10,2 milioane de euro. Finanțarea proiectului se va realiza din bugetul Companiei Naționale de Investiții. Durata contractului este de 22 de luni pentru realizarea obiectivului, 4 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuția lucrărilor. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 22 septembrie 2022.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *