Compensarea facturilor la energie a fost stabilită de coaliția de guvernare, după mai multe controverse legate de perioada în care vor fi aplicate scăderile de costuri suportate de Guvern. PSD și PNL au ajuns la un consens, iar populația și firmele vor primi reduceri la facturi pentru lunile ianuarie și februarie, a anunțat liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Compensarea facturilor la energie se va face în baza vechii legi adoptate de Parlament, susține Marcel Ciolacu.

Noi avem o lege trecută prin Parlament de anul trecut, care nu s-a aplicat corect. Acum s-a dat o OUG care obligă să se emită alte facturi. Luna ianuarie este acoperită de fosta lege. S-a venit cu cu o părere juridică că este retroactiv și nu se poate aplica.

Acum nu suntem într-un vid legislativ, mai ales că s-a dat OUG pentru a se corecta facturile (…) Vreau să vă spun că pe aceea lege se încadrează aproape 70% dintre români.

Marea provocare este ce vom face de la 1 aprilie. Am văzut ce a făcut Franța, care a cerut creșterea peste cele 6 luni acoperitoare și merg până la aproape un an cu reglementarea pieței”, a declarat Marcel Ciolacu, joi, potrivit B1Tv.

Marcel Ciolacu, săgeți către Virgil Popescu

De asemenea, oficialul PSD a sugerat eșecul lui Virgil Popescu, ministrul PNL de la Energie.

Am văzut miniștri care au promis că prețurile vor scădea după liberalizarea pieței, aceste lucruri nu s-au întâmplat și asta trebuie să se schimbe.

Ținta noastră este susținerea IMM-urilor și a economiei. Vrem să susținem firmele care produc în România, indiferent de naționalitatea lor, iar cele patru programe care vor fi lansate astăzi înseamnă acest lucru”, a mai spus Ciolacu.

Explozia facturilor la energie este cauzată de măsurile greșite PNL-PSD, iar toți cei responsabili trebuie demiși, în frunte cu ministrul Virgil Popescu, spunea liderul USR, Dacian Cioloș. Mai mult, furnizorii fac abuzuri pentru că aleg valoarea maximă a tarifului facturat, afirma liderul USR.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *