Construirea pistelor de bicicletă în București este dificilă
Construirea pistelor de bicicletă în București este dificilă

Construirea pistelor de bicicletă în București este dificilă din cauza mașinilor parcate pe prima bandă, dar primarul general Nicușor Dan promite soluții. La degeaba sunt construite piste într-o zonă a orașului, dacă nu sunt interconectate cu alte zone, pentru ca bucureșteanul să meargă la serviciu pe bicicletă, spune edilul

Pe 3 iunie, de Ziua Mondială a Bicicletei, preşedintele Klaus Iohannis, ministrul Mediului, Tanczos Barna, şi Primarul General al Capitalei, Nicuşor Dan, participă la o dezbatere pe tema transportului sustenabil în România, organizată de Asociaţia „Green Revolution”.

Nicușor Dan a explicat ce intenționează să facă pentru implementarea transportului verde în București.

„Chiar dacă am vrea acum să facem niște piste de biciclete, nu am avea unde, pentru că sunt mașini parcate peste tot pe prima bandă și atunci primul lucru e să găsim, prin strategia de parcare, soluții alternative pentru a muta mașinile de pe prima bandă, așa încât să avem spațiu considerabil. E inutil să avem pistă de biciclete care nu e conectată cu altele și care să nu-ți permită să te duci de acasă la serviciu”, a declarat Nicușor Dan, potrivit B1TV.

După construirea pistelor de bicicletă în București, acesta s-a referit apoi și la problema parcurilor neîngrijite din București: „Am început să cosim iarba din parcuri. Am explicat în conferința de ieri care a fost problema – lipsa banilor și prețurile exagerat de mari pe care le utiliza Compania municipală de parcuri, precum celelalte companii municipale. Am început și curând o să vedeți rezultatele”.

Întrebat dacă intenționează să reia programul fostei administrații PSD – Firea de a acorda vouchere pentru achiziționarea de biciclete, Dan a răspuns: „A fost un program inutil, a fost o fanfaronadă. Atât timp cât n-ai piste de biciclete, ce rost are să dai vouchere unor oameni care să-și cumpere biciclete?”.

Leave a comment

Lasă un răspuns