Consultări la Cotroceni urmează, pentru desemnarea viitorului premier
Consultări la Cotroceni urmează, pentru desemnarea viitorului premier

Consultări la Cotroceni urmează, pentru propuneri din partea partidelor, în vederea desemnării unui nou premier. Marcel Ciolacu, președintele PSD, așteaptă să vadă sub ce formă va înainta președintele Iohannis invitația: dacă va fi una formală, nu se va duce!

Haideţi să vedem forma de invitaţie a preşedintelui. Dacă este una formală, ca şi data trecută, eu o să le recomand colegilor mei să nu mergem la Cotroceni. Nu are rost să mergem la o mascaradă în care să ni se spună cât de gravă e situaţia. PSD a mâncat această pâine. Am venit şi ne-am asumat când l-am votat pe domnul Orban. Am văzut ce a urmat şi în ce dezastru am ajuns”, a declarat Marcel Ciolacu marți seară, la Antena 3.

„O să venim cu specialişti pe fiecare domeniu şi îi vom alege pe cei mai buni pentru această perioadă critică a României. Stăm pe o bombă socială, pică tot capitolşul românesc. Nu vin salvările din exteriorul României. Soluţiile sunt în interiorul României”, a mai spus Ciolacu.

Însă, PSD vrea alegeri anticipate, după demiterea lui Florin Cîțu, iar până la organizarea acestora. Țara să fie condusă de un guvern de „specialiști”.

Consultări la Cotroceni. Preşedintele PSD a mai declarat că partidul pe care îl conduce va merge la Cotroceni cu o listă de 10 conditii pentru Guvern:

1. Plafonarea preturilor la energie

2. Compensarera facturiolor platite de cons casnici si IMM-uri la nivelul din decembrie 2020

3. Subvenţionarea gigacaloriei pentru consumatorul din sistemul centralizat la nivelul din luna decembrie 2020

4. Aplicarea Legii Consumatorului Vulnerabil

5. Creşterea alocaţiilor pentru copii, conf Legii 14/2020

6. Creşterea salariului minim

7. Creşterea pensiilor, conform Legii 127/2019

8. Gestionarea pandemiei. Aici social-democraţii notează: Vaccinare plus testare. 1500 de paturi ATI în 30 de zile. Creşterea stocurilor de urgenţă, atragerea de perrsonal medical.

9. PNRR, despre care liderul social-democraţilor spune că „nu poate fi pus in aplicare. Nou nu avem autorităţi de management. Vând poveşti”.

10. Alocarea fondurilor la nivel local ”, a declarat Marcel Ciolacu.

Leave a comment

Lasă un răspuns