george simion

Consumul de insecte ar trebui interzis prin lege, cere liderul AUR, George Simion, care a și depus în parlament un proiect prin care cere impunerea acestei interdicții. Simion nu vrea să urmeze recomandările europene care vizează introducerea în alimentație a produselor din insecte, precum făina de greieri.

Miercuri, Alianţa pentru Unirea Românilor a depus în Parlament un proiect de lege privind interzicerea utilizării insectelor în producţia de hrană pentru populaţia umană.

AUR cere interzicerea consumului de insecte, potrivit B1TV.

„În condiţiile în care omenirea este supusă unei manipulări oribile, zeloase şi din ce în ce mai agresive, pentru a normaliza utilizarea în alimentaţia umană a insectelor şi larvelor, considerăm absolut necesară şi de extremă urgenţă reglementarea interzicerii consumului insectelor şi viermilor, atât ca alimente de sine stătătoare, cât şi ca ingrediente.

Prin această propunere legislativă, susţinem interzicerea producerii, importului, publicităţii şi comercializării acestora, respectiv interzicerea alocării de fonduri pentru a cerceta introducerea gândacilor în alimentaţia umană”, a precizat AUR într-un comunicat.

Proiectul a fost inițiat de deputaţii George Simion, Lilian Scripnic şi Sorin Muncaciu şi pe senatorul Claudiu Târziu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *