Actualitate

Cosette Chichirău cere clarificări Ministerului Muncii

Cosette Chichirău cere clarificări Ministerului Muncii cu privire la reglementările necesare redeschiderii activității economice. Candidata la Primăria Municipiului Iași se prezintă îngrijorată . „Solicit ministerului Muncii, doamnei Violeta Alexandru, să dea publicității, în cel mai scurt timp, planul pentru redeschiderea activităților economice cu protejarea sănătății angajaților. Mediul de afaceri din Iași îl așteaptă. Ieșenii care trebuie să se întoarcă la muncă, antreprenori și angajați, vor să știe ce au de făcut pentru a fi în siguranță.”, spune aceasta într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Chichirău dorește să știe cât mai repede ce se va întâmpla cu activitățile economice după ce starea de urgență va lua sfârșit. Reamintim că președintele Klaus Iohannis a declarat că 14 mai este ultima zi de stare de urgență. Ulterior, România urmează să intre în stare de alertă.

Ea crede că ne putem inspira și din măsurile luate de alte țări. „Peste tot, guvernele, ministerele, autoritățile locale au anunțat noile reguli și recomandări după redeschidere, pentru a veni în ajutorul economiei și al cetățenilor. La noi, nu. Toate aceste planuri întârzie fără nicio explicație. Le putem copia din alte ghiduri. Nu e nicio problemă. Dar trebuie să ne pregătim pentru redeschidere. Iar companiile să știe câți bani sunt necesari pentru a reorganiza activitățile.”, continuă Cosette Chichirău.

După ce Cosette Chichirău cere clarificări, ea adaugă ca alte țări au conceput deja măsuri pentru revenirea economiei. Deputata USR oferă ca și exemplu Franța. Aceasta explică și faptul că cu cât sunt cunoscute măsurile de prevenție mai repede, cu atât mai repede vom avea rezultate. „Franța lucrează la aceste reguli. La fel trebuie să procedăm și noi. Cu cât sunt cunoscute mai repede aceste reguli și recomandări, cu atât mai simplu va fi să repornim economia în siguranță pentru angajați și angajatori.”, încheie Cosette Chichirău.

Related posts

8 cazuri coronavirus la Primăria Cluj-Napoca

Alina Angelescu

Teodorovici declară: România nu contează la Summitul UE

Alina Angelescu

Românii nu mai pot ieși din case decât în condiții de urgență. Declarațiile președintelui Klaus Iohannis

Constantinescu Gabriel

Președintele Klaus Iohannis cere reforma Curții Constituționale, după decizia CEDO în cazul Laurei Codruța Kovesi

Gabriela Firea cere președintelui Iohannis și CSAT să analizeze poluarea din București

Chichirău lansează un nou atac la adresa lui Mihai Chirica

Alina Angelescu

Leave a Comment