Crăciunul trebuie sărbătorit cu precauție, spune președintele României
Crăciunul trebuie sărbătorit cu precauție, spune președintele României

Crăciunul trebuie sărbătorit cu precauție, spune președintele României, Klaus Iohannis. Acesta le recomandă românilor să evite aglomerațiile și să se întâlnească cu cât mai puțină lume.

„În ce privește sărbătorile de iarnă, sărbătorile de Crăciun, de Anul nou, nu cred că virusul vă dispărea până atunci și recomand romanilor să-și planifice sărbătorile astfel încât să se întâlnească relativ cu putină lume, să nu meargă în locuri aglomerate, să păstreze distanța, masca, și să fie precauți. Și Crăciunul se poate sărbători cu precauție”, a declarat Klaus Iohannis, într-un discurs transmis miercuri seara de la Cotroceni.

Președintele a avut un mesaj de transmis și către diaspora: românii aflați în străinătate să fie atenți la restricțiile impuse de fiecare stat în parte și să respecte cu sfințenie regulile.

„Trebuie să recunoaștem că în contextul în care avem tot mai mulți oameni infectați, în Europa, în general, statele impun noi restricții, inclusiv de circulație. Sper să nu fie cazul să introducem noi restricții în România.

Ce pot să spun eu, pentru românii noștri care trăiesc în afara țării: să se informeze foarte bine, să vadă care sunt procedurile, să respecte cu sfințenie măsurile autorităților în locurile în care sunt”, a adăugat președintele României.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, miercuri au fost înregistrate 2.158 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *