Creșterea prețurilor va fi temperată de către Banca Națională a României, crede Florin Cîțu. El spune că are încredere în BNR că „va găsi soluția pentru a tempera dinamica inflației”.

Vedem această creștere a prețurilor, în special la produsele alimentare. În luna august la produsele alimentare avem o creștere medie de 3%. Am încredere că BNR va găsi soluția pentru a tempera dinamica inflației.

Dar tot astăzi avem și o veste bună. Investițiile nete în economie au crescut față de anul trecut, când am avut investiții record, au crescut cu 10% în primul semestru sau cu 12% în trimestrul doi.

Strategia noastră de a investi în economie pentru a crește veniturile funcționează și cred că politica fiscală pe care o implementăm cu politica monetară care sigur va duce la reducerea dinamicei inflației va da rezultate bune în perioada imediat următoare”, a afirmat vineri Florin Cîțu, potrivit B1TV.

Creșterea prețurilor va fi oprită, crede Florin Cîțu. Prețurile au crescut luna trecută, în urma majorările tarifelor pentru energie și combustibili. În august 2021, inflația a crescut cu 5,25% față de aceeași lună a anului trecut. Energia electrică, uleiul, gazele și carburanți sunt produsele care s-au scumpit cel mai mult raportat la luna august 2020.

În ceea ce privește prețurile alimentelor, scumpiri au fost la ulei, telemea de oaie, pește proaspăt și margarină. Există, însă, și produse și servicii care sunt mai ieftine acum. Prețul cartofilor a scăzut cu circa 33%. Prețuri mai mici au fost și la fructe, citrice și bilete de avion.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *