Cristian Tudor Popescu afirmă că știe care ar putea fi următoarea țintă a lui Vladimir Putin după invazia Ucrainei. Iar motivul este foarte simplu: „are minoritate rusofonă” și nu face parte din NATO.

Potrivit gazetarului Cristian Tudor Popescu, Republica Moldova întrunește criteriile unui atac rusesc, așa cum s-a petrecut în Ucraina, din 24 februarie 2022.

„Republica Moldova ar putea fi atacată. Moldova nu este membru NATO, are minoritate rusofonă. Deci, poate fi atacată. Întrebarea e: ce facem noi când e atacată Moldova? România nu va putea să intervină militar pentru a ajuta R. Moldova.

Va putea să intervină prin ajutoare trimise şi ar fi posibil şi ca nişte români, poate, să treacă graniţa şi să lupte pentru Moldova, însă fără uniformă militară. Nu vom putea să susţinem militar Moldova”, a afirmat Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

Cristian Tudor Popescu subliniază că România trebuie să sprijine efortul Republicii Moldova de a adera la Uniunea Europeană.

„Acesta este lucrul cel mai important, nu unirea cu România – lucru pe care nu vreau să-l aud în momentul ăsta. Cel mai important e sprijinirea Moldovei către UE”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Generalul Ben Hodges, fostul comandant al trupelor SUA în Europa, a vorbit în exclusivitate pentru News Hour with CNN, despre următoarea mişcare a Kremlinului în războiul care dă fiori întregii lumi.

„Kremlinul a folosit astfel de rachete hipersonice pentru a demonstra că au capabilităţile militare, vă amintiţi cum preşedintele Putin s-a lăudat încă de acum un an cu aceste arme. Deci este cu siguranţă şi o tactică psihologică. Ruşii sunt nerăbdători să întrerupă suportul logistic pe Ucraina îl primeşte din Vest.”, a spus acesta.

Ben Hodges a vorbit și despre semnalul pe care îl transmite Joe Biden prin vizita în Europa și despre deciziile la care ne putem aştepta după acest summit.

„Aceasta e o săptămână foarte importantă. Este o oportunitate pentru preşedintele Biden şi toţi şefii de stat să explice importanţa democraţiei. Vorbim despre democraţie versus autocraţie, nu este vorba doar despre Ucraina. Aşadar toate democraţiile lumii vor trebui să dea dovadă de unitate”, a spus acesta.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *