florin cîțu
florin cîțu

Florin Cîțu a explicat motivul pentru care miniștrii cabinetului Ciucă vin, rând pe rând, să dea raportul în fața liderilor Coaliției. ”Eu nu vreau să spun că sunt nemulțumit! Sunt îngrijorat! Nimeni nu a vorbit de remaniere! Eu vorbesc de evaluare iar cei care vor face mai bine vor face mai bine!”

”Conducerea Partidului Național Liberal trebuie să ia toate măsurile să se asigure că PNL, în 2024, va fi cel mai mare partid din România.Eu cred că toți membrii Partidului Național Liberal doresc binele partidului. Eu cred că nu există un om în PNL… și știți foarte bine, președintele PNL s-a dat deoparte când a fost nevoie să mergem mai departe. Nu cred că există vreun membru care să se cramponeze de funcție doar din nu știu ce motiv. Sunt sigur că atunci când vom lua o decizie, dacă vom lua o decizie… Dar astăzi, acum când vorbim, suntem în procedură de evaluare și eu nu ascund acest lucru”, a spus Florin Cîțu.

„Haideți să fim foarte sinceri cu noi! Eu nu vreau să spun că sunt nemulțumit! Dar sunt îngrijorat de prețurile care cresc, sunt îngrijorat de dobânzile care cresc, sunt îngrijorat că economia a încetinit, sunt îngrijorat că avem o rată a șomajului care începe iarăși să crească, sunt îngrijorat că, dacă nu avem o economie performantă, nu poți avea nici grijă de refugiați, nu poți să crești în viitor, nu poți avea revenire a economiei în viitor. Deci nu spun că sunt nemulțumit, ca să nu se mai interpreteze, ci spun că sunt îngrijorat. Și ca președinte al PNL am dreptul să fiu îngrijorat”, a declarat Florin Cîțu.

Florin Cîțu: ”Sunt reforme pe care trebuie să le facem!”

”Sunt reforme pe care trebuie să le facem și pe care trebuie să le prezentăm românilor anul acesta, sunt în PNRR. Sunt 30 de miliarde de euro pe masă pe care nu vreau să îi pierd. Nu vreau să aud scuza că din cauza războiului din Ucraina nu luăm 30 de miliarde de euro. Nu vreau să aud scuza că din cauza războiului economia nu își revine rapid. Este datoria noastră, a celor care am făcut acestă coaliție, să îi protejăm pe români de efectele negative de aceste șocuri”, a mai spus Florin Cîțu.

Cu privire la propunerile PNL pentru scumpirile din ultima perioadă, Florin Cîțu a declarat că ”acestea sunt foarte clare. 7% la investiții trebuia să fie de la început, nu a fost pus, trebuie pus acolo. Fără investiții nu poți avea o revenire rapidă a economiei. Trebuie să creștem veniturile românilor. Există o singură variantă aici. Și încă încerc să îi conving pe colegii mei că orice altă variantă pe care o aud și nu are nimeni curaj să și-o asume în coaliție, nu funcționează. Este singura. Ne asumăm? Foarte bine! Dar trebuie să știi atunci că nu poți crește salariile doar într-un anumit sector pentru că nu vom susține acest lucru”, a spus Florin Cîțu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *