Norul toxic din Ucraina e fake news. Măsurătorile sunt normale
Norul toxic din Ucraina e fake news. Măsurătorile sunt normale

Norul toxic din Ucraina produs în urma bombardamentelor frecvente ale armatei ruse nu este în pericol să ajungă în România, a declarat declarat preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, Lorand Fulop.

Norul toxic din Ucraina avea vineri o concentraţie de 1,3 miligrame de monoxid de carbon pe metru cub, iar pragul reglementat este de maximum 10 miligrame de monoxid de carbon pe metru cub, a precizat oficialul român, citat de B1TV.

Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului confirmă faptul că aceste ştiri sunt false, adică norul poluant, chiar dacă există, nu este tocmai corect să-l numim nor toxic. Ce aş putea să vă spun foarte concret este că din datele care ne-au venit la CAMS, acel nor a conţinut vineri 1,3 miligrame pe metru cub monoxid de carbon şi noi ştim foarte bine că pentru monoxidul de carbon avem o reglementare de 10 miligrame pe metru cub, ceea ce înseamnă că e mult sub pragul care poate să ne îngrijoreze”, a afirmat Lorand Fulop.

La fel, șeful DSU Raed Arafat spune că informațiile despre presupusul nor toxic care ar fi venit din direcția Ucraina sunt fake news și că nu se pune problema ca populația să fie în pericol. Arafat a spus că nu există nicio probă pentru aceste informații și că este vorba de „mecanisme pe care le folosesc diferite entități pentru generarea unor reacții necontrolate, care să ne pună în dificultate ca țară”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *