Dacia este importată în Rusia, în ciuda sancțiunilor impuse de țările europene și SUA. Mașina românească produsă de grupul Renault ajunge acolo prin așa numitele „importuri paralele”, prin care rușii ocolesc sancțiunile occidentale.

Dacia a ajuns pe lista mașinilor apreciate de ruși, alături de alte autoturisme. Importurile paralele, care sunt permise în Rusia de la sfârșitul lunii martie a anului trecut, sunt menite să contracareze faptul că majoritatea marilor companii străine și-au încetat activitatea în Rusia după declanșarea războiului.

Ministerul Industriei și Comerțului din Rusia a extins lista mărfurilor permise pentru importuri paralele. Lista includea 11 noi mărci de mașini, printre ele și Dacia, informează cotidianul Kommersant, citat de B1TV.

Ministerul a autorizat Citroen, Dacia, Ford, Genesis, Hyundai, Isuzu, Kia, Mazda, Opel, Peugeot, Renault.

Noua listă mai cuprinde uleiuri de motor Shell, Helix, Rimula; electrocasnice Zanussi și Wahl; cosmetice si parfumuri Kerastase și Yves Saint Laurent; piese de schimb pentru echipamente agricole și marine Caterpillar și Bauer Kompressoren; jucării și articole pentru copii Hasbro, electronice Logitech, Nintendo și altele.

Până acum, majoritatea importurilor veneau prin țările „prietene” care nu fac obiectul sancțiunilor, precum Belarusul.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *