Dan Barna vorbește despre fenomenul social media. Acest fenomen a luat amploare foarte mult în ultima vreme și este într-o continuă dezvoltare.

„Azi e Ziua Internațională a Social Media. E greu de imaginat o lume din care ar dispărea rețelele de socializare. Ne informăm, conducem afaceri, facem politică, cunoaștem sau devenim cunoscuți, totul pe Facebook, Twitter sau Instagram. Iar în contextul pandemiei de COVID19, socializarea online ne-a dus pe toți mai repede și tot mai aproape de comunitatea digitală a viitorului.”, spune el într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Președintele USR vorbește și despre dezavantajele socializării în mediul online. „Social media pot avea și alt efect – acela de amplificator al fenomenelor negative. Din spatele tastaturii se poate împrăștia ură, se pot distribui știri false și se pot crea manipulări cu consecințe grave dincolo de ecranele noastre. Până când autoritățile vor putea să îi protejeze pe cei mai vulnerabili dintre noi în acest ocean digital, responsabilitatea asta revine fiecăruia dintre noi.”, continuă acesta.

Dan Barna declară faptul că social media este un domeniu foarte important. „Social media au devenit atât de importante încât există chiar și o zi dedicată lor. Nu cred totuși că e una din zilele acelea în care se fac urări. Dar cred că putem să ne dorim ca toată lumea să le folosească pentru a face măcar un pic de bine. Putem dona pentru o cauză care merită. Sau putem doar să spunem un cuvânt bun cuiva care are nevoie de el. Eu asta am să fac azi.”, încheie el.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *