dan barna nu vrea

Dan Barna nu vrea un război politic între Guvern și Parlament. Liderul USR crede că nu este momentul pentru așa ceva. „România are nevoie în acest moment de decizii raționale nu de alimentarea inutilă a unor conflicte politice.”, spune acesta pe pagina sa de Facebook.

După controversatul atac al lui Klaus Iohannis la adresa CCR și a partidului social-democrat, Dan Barna încearcă să liniștească apele. „E corect și bine cunoscut ce spune președintele despre PSD. Dar e și incorect că nu menționează o vorbă despre gafele guvernului PNL. Despre Suceava sau despre măsurile de sprijin economic care nu se pot aplica în practică.”, continuă Barna.

La fel ca și Victor Ponta, Dan Barna nu vrea să ia parte la acest război și se prezintă neutru față de conflictul politic actual. Liderul USR spune că puterea și opoziția ar trebui să se liniștească în contextul pandemiei coronavirus. „Măcar până ieșim din zona critică, partidele, președintele Iohannis, Guvernul și Parlamentul trebuie să discute despre soluții nu despre cât de mult nu se plac reciproc.”, declară acesta.

Dan Barna vine și cu soluții pentru a ameliora acest conflict. „Un început poate fi o consultare între partide, președinte și guvern pentru stabilirea direcțiilor majore pentru ieșirea din criză. Deocamdată avem doar varianta paguboasă a unei concurențe pe legiferare între parlament și guvern. Puterea trebuie să înțeleagă că aceasta este o mână întinsă cu bunăcredință, iar opoziția e obligată să priceapă că responsabilitatea e necesară de ambele părți ale baricadei.”, încheie Dan Barna.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *