Actualitate

Dan Barna nu vrea un război politic

Dan Barna nu vrea un război politic între Guvern și Parlament. Liderul USR crede că nu este momentul pentru așa ceva. „România are nevoie în acest moment de decizii raționale nu de alimentarea inutilă a unor conflicte politice.”, spune acesta pe pagina sa de Facebook.

După controversatul atac al lui Klaus Iohannis la adresa CCR și a partidului social-democrat, Dan Barna încearcă să liniștească apele. „E corect și bine cunoscut ce spune președintele despre PSD. Dar e și incorect că nu menționează o vorbă despre gafele guvernului PNL. Despre Suceava sau despre măsurile de sprijin economic care nu se pot aplica în practică.”, continuă Barna.

La fel ca și Victor Ponta, Dan Barna nu vrea să ia parte la acest război și se prezintă neutru față de conflictul politic actual. Liderul USR spune că puterea și opoziția ar trebui să se liniștească în contextul pandemiei coronavirus. „Măcar până ieșim din zona critică, partidele, președintele Iohannis, Guvernul și Parlamentul trebuie să discute despre soluții nu despre cât de mult nu se plac reciproc.”, declară acesta.

Dan Barna vine și cu soluții pentru a ameliora acest conflict. „Un început poate fi o consultare între partide, președinte și guvern pentru stabilirea direcțiilor majore pentru ieșirea din criză. Deocamdată avem doar varianta paguboasă a unei concurențe pe legiferare între parlament și guvern. Puterea trebuie să înțeleagă că aceasta este o mână întinsă cu bunăcredință, iar opoziția e obligată să priceapă că responsabilitatea e necesară de ambele părți ale baricadei.”, încheie Dan Barna.

 

Related posts

Teodorovici, reproșuri la adresa lui Ludovic Orban

Alina Angelescu

Cel mai negru scenariu în criza coronavirusului, analizat de președintele Klaus Iohannis. „Trebuie să ne descurcăm cât se poate de bine cu ceea ce avem”

Constantinescu Gabriel

Tăriceanu nu are încredere în promisiunile Guvernului

Alina Angelescu

Președintele Klaus Iohannis vrea să obțină mai mulți bani de la Uniunea Europeană, la dezbaterile pe buget

Constantinescu Gabriel

Klaus Iohannis depune azi o coroană de flori în memoria victimelor de la „Colectiv”

Andrada Ionescu

Klaus Iohannis sfătuiește pensionarii să verifice talonul. PSD a afirmat „cu nesimțire” că au fost tăiate, dar în realitate au crescut cu 14%

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment