Dan Gabriel Mogoş, un reputat medic chirurg, a decedat infectat cu COVID
Actualitate

Un reputat chirurg a pierdut lupta cu coronavirusul. Dan Gabriel Mogoş era internat de câteva săptămâni

Dan Gabriel Mogoş, un reputat medic chirurg, a decedat vineri infectat cu COVID, într-un spital din București în care era internat de câteva săptămâni.

Medicul Dan Gabriel Mogoș avea 72 de ani și a fost profesor la Facultatea de Medicină din Craiova, și fost director al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj în perioada 2005-2008,potrivit Digi24.

Anunţul a fost făcut pe Facebook de unul dintre fiii săi, dr. Gabriel Mogoş.

„Cu profundă durere în suflet şi regret, vă anunţăm că cel care a fost un soţ şi tată minunat, chirurg desăvârşit, profesor universitar şi înainte de toate un mare om, tratează de astăzi sufletele în ceruri alături de bunul Dumnezeu! Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, a scris bărbatul, medic la rândul său.

Absolvent al Facultăţii de Medicină din Bucureşti (1972), Dan Gabriel Mogoş a lucrat, în perioada 1972-1977, ca medic intern clinic şi medic secundar chirurgie generală la mai multe spitale din Bucureşti – Spitalul de Urgenţă, „Cantacuzino”, Panduri, Colţea, Fundeni, din 1978 până în 1991 a fost medic principal chirurgie generală la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, iar din 1991 – medic primar la Spitalul CF Craiova. Din anul 2000 a fost profesor universitar la Facultatea de Medicină din Craiova, disciplina de patologie chirurgicală, catedra de chirurgie. A publicat peste 20 de cărţi şi 120 de articole de specialitate, în calitate de autor sau coautor. A fost şeful Clinicii de Chirurgie a Spitalului Clinic CF Craiova (1991 – 2000), membru în Consiliul profesoral al Facultăţii de Medicină Generală, membru în colectivul de redacţie al revistei Chirurgia (Bucureşti), preşedintele Societăţii de Chirurgie filiala Oltenia, director general al Spitalului Universitar CF Craiova, secretar al Societăţii Române de Chirurgie, membru în Consiliul Consultativ Profesional al Centrului Naţional de Perfecţionare Postuniversitară a Medicilor, Farmaciştilor, altui personal cu studii superioare şi Asistenţilor medicali.

33 de cadre medicale și-au pierdut viața, la datorie. Până pe 27 octombrie 2020, un număr de 3847 cadre din rândul personalului medical ( medici, asistenți medicali, ambulantieri și infirmieri) au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus.

Related posts

Masca poate deveni obligatorie peste tot pe stradă, avertizează Raed Arafat. Cum a reacționat când s-a întâlnit cu o domnișoară fără mască

Constantinescu Gabriel

Primarul din Deveselu a murit infectat cu coronavirus

Constantinescu Gabriel

Raed Arafat: orice român poate refuza testarea cu termometrul la supermarket. Își asumă însă consecințele

Grupa sanguină care determină imunitate parțială la coronavirus. A funcționat în cazul SARS

Constantinescu Gabriel

Ludovic Orban îi consideră „duși cu capul” pe cei care susțin manipularea cifrelor coronavirusului

Deputatul PSD Sebastian Radu, în stare gravă din cauza coronavirusului. Ar fi intubat

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment