Președintele României a devenit irelevant după ce a acceptat votul Austriei în Schengen și le-a cerut românilor să nu mai boicoteze companiile austriece, iar în următorii doi ani de mandat nu mai are niciun cuvânt de spus, susține Daniel Vasile, prim-vicepreședinte la Partida Romilor Pro-Europa.

Să nu credeți că din momentul Schengen cineva va mai asculta de ordinele domnului Klaus Werner Iohannis”, a declarat el, duminică seară, într-o emisiune B1TV.

Daniel Vasile a remarcat că eșecul Schengen nu s-a soldat cu demisii printre cei responsabili.

Mie mi se pare foarte interesant legat de întrebarea dumneavoastră faptul că, dat fiind acest dosar eșuat Schengen, nu cade niciun cap, nu cade niciun picior. Nu asistăm la o resetare a politicii externe naționale, în condițiile în care, iată, avem o prioritate pe planul politicii externe nerealizată”, a declarat Daniel Vasile.

Cât despre președintele Klaus Iohannis, prim-vicepreședintele Partidei Romilor a spus: „În următorii doi ani nu cred că mai are ceva de spus la nivelul politicii externe, pentru că este atributul dânsului prioritar, și nici pe plan politic intern. Să nu credeți că din momentul Schengen cineva va mai asculta de ordinele domnului Klaus Werner Iohannis”.

Aici, în contextul în care dumneavoastră întrebați, domne`, ce se întâmplă cu acest rebel de la Ministerul Transporturilor, care, deși domnul Klaus Werner ne declară să nu intrăm într-o stare de depresie totală și generală, națională, iată că domnul ministru pare puțin așa depresiv – nu, este un joc politic! Aici asistăm la un joc politic. Cele două partide care conduc România și care, pe de o parte și deopotrivă, sunt vinovate de eșecul acestui dosar, acestei priorități, acestei politici naționale, au un joc politic foarte bine gândit, așa cum vedeți dumneavoastră”, a continuat Daniel Vasile.

Pe de o parte, avem un ministru de Interne care, deși știa că România nu va primi vot, duce România în JAI, nimeni n-a înțeles, și nici nu blochează Croația (…). Și în 23.11, în Letonia, domnul Președinte declara că n-o să fie o tragedie națională și deja ne pregătea pentru un vot negativ, pentru că sunt declarațiile publice”, a adăugat el.

Următorul joc politic este – nu intrăm în depresie națională, vinovat nu este PNL, vinovat nu este nici PSD, însă există un joc politicianist astfel încât PSD să rămână pe un val destul de ascendent pentru a aduce în următoarele alegeri acel 50%, 51%, PNL + PSD”, a mai spus Daniel Vasile.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *