De ce nu a votat ALDE starea de alertă ne explică liderul partidului. Călin Popescu Tăriceanu a argumentat decizia parlamentarilor formațiunii.

“Am anunțat încă de acum 2 săptămâni că nu vom vota prelungirea stării de alertă pentru motive bine întemeiate care țin și de latura sanitar-medicală și de latura economică. Așa cum văd că decurg lucrurile, Guvernul cred că știa de mai multe zile că trebuie să pregătească prelungirea stării de alertă printr-un proiect de hotărâre care să fie trimis Parlamentului.Săptămâna trecută, dacă pornim de la mare la mic, Ministrul Educației anunța că de pe 15 se vor redeschide grădinițele și creșele particulare. Nu înțeleg de ce doar cele particulare, pentru că părinții care au copiii în sistemul public sunt și ei extrem de interesați și doritori să se redeschidă grădinițele și creșele, și am aflat ulterior că ordinul nu e pregătit. Deci, guvernul ăsta e depășit la toate capitolele. Ei nu sunt în stare să își stabilească un calendar de care să se țină.“, spune Tăriceanu.

Comunicarea. O problemă între liderii partidelor?

El spune că Ludovic Orban nu a procedat cum trebuie. Acesta consideră că înainte de a propune ceva, premierul trebuie să se consulte cu liderii de partide. “Apoi, din punct de vedere politic, văzând care e poziția Parlamentului, a noastră, a dlui Ponta, a dlui Ciolacu, ar fi trebuit să vină la o discuție în care să explice ce măsuri doresc să ia. Și noi nu suntem absurzi. Dar, vă dau un exemplu, nu sunt de acord sub nicio formă cu menținerea stării de alertă la nivelul întregului teritoriu al României. Starea de alertă se poate decide pe anumite județe, pe un județ, pe o localitate sau două, pe o arie geografică bine definită, acolo unde este într-adevăr un pericol epidemiologic. Nu pui toată țara în blocaj, să o menții în blocaj în continuare. Economia este la pământ.”, explică Tăriceanu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

După ce explică de ce nu a votat ALDE starea de alertă, acesta îl acuză pe Orban. Tăriceanu crede că prelungirea stării de alertă este un motiv pentru ca Ludovic Orban să-și “prelungească” mandatul. “Cred că prelungirea stării de alertă este o manevră a domnului Orban, care este cu inima cât un purice ca nu cumva să avem posibilitatea să depunem o moțiune de cenzură, care să dea jos Guvernul pe care îl conduce, un Guvern de incapabili.”, încheie Tăriceanu.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul