Deficitul bugetar ajunge la 8,5-8,6 anul acesta pe fondul pandemiei
Actualitate

Deficitul bugetar record anunțat de premierul Ludovic Orban. De ce se păstrează totuși premierul optimist

Deficitul bugetar ajunge la 8,5-8,6 anul acesta pe fondul pandemiei de coronavirus, a spus premierul Ludovic Orban vineri, adăugând însă că valoarea acestuia pare mare, dar în realitate România are unul din cele mai mici deficite bugetare din Europa, raportat la această perioadă dificilă.

„Daţi-mi voie să vă recomand să urmăriţi evoluţia deficitelor bugetare în toate ţările europene şi să vedeţi că vom avea un deficit bugetar dintre cele mai mici la nivel european”, a explicat Orban, potrivit publicației Știri pe Surse.

Ludovic Orban a făcut aceste afirmaţii în timpul unei vizite în judeţul Dolj, după vizita pe şantierul Drumului Expres Craiova – Piteşti, Tronsonul 1.

„Evident că vom creşte deficitul bugetar, probabil va fi în jur de 8,5-8,6. Daţi-mi voie să vă recomand să urmăriţi evoluţia deficitelor bugetare în toate ţările europene şi să vedeţi că vom avea un deficit bugetar dintre cele mai mici la nivel european. Sigur că alte ţări sunt în altă situaţie. Germania, de exemplu, nu a mai înregistrat deficit cred că de 10 ani şi îşi poate permite un deficit mai mare. România, în schimb a avut deficite succesive, a trebuit să se împrumute, cei de dinaintea noastră s-au împrumutat de multe ori mai scump din cauza lipsei de credibilitate şi sustenabilitatea unui deficit bugetar mai mare este extrem de dificilă”, a spus Ludovic Orban.

Economia României ar putea scădea cu 3,8% în acest an, revizuită de la o scădere de 1,9% în scenariul precedent, în condiţiile în care starea de alertă s-a prelungit şi în prima jumătate a trimestrului III, ceea ce va conduce la o revenire mai lentă decât se estimase iniţial, arată nota de fundamentare a proiectului de Ordonanţă de urgenţă a Guvernului cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2020.

„Deficitul bugetului general consolidat, în sumă absolută, calculat potrivit metodologiei naţionale (cash) creşte de la 73,4 miliarde lei la 91 miliarde lei acesta reprezentând 8,6% din PIB”, se menţionează în proiect.

Related posts

Primul caz de transmitere a coronavirusului la animal. Cine este micuțul pacient din Belgia

Constantinescu Gabriel

Spitalul din Suceava, închis. 52 de medici au fost testați pozitiv la coronavirus. Ce se va întâmpla mai departe

Constantinescu Gabriel

Alexandru Rafila: numărul real al persoanelor infectate cu coronavirus este de 10-20 de ori mai mare decât statisticile. De ce este inutilă testarea în masă

Tratament pentru coronavirus, aplicat de un medic francez. Ce este hidroxiclorocina

Constantinescu Gabriel

Părerea lui Bănicioiu despre alegerile locale

Alina Angelescu

Codul Penal modificat cu privire la lupta împotriva Coronavirusului. Pedepse de până la 15 ani de închisoare

Leave a Comment