Elevii vor purta mască la școală în noul an școlar, începând de la clasa I
Actualitate

Elevii vor purta mască permanent cât se vor afla în școală. Guvernul reglementează măsurile epidemiologice din noul an școlar

Elevii vor purta mască la școală în noul an școlar, începând de la clasa I. Excepție fac doar cei mai mici, din clasa pregătitoare, și de la grădiniță. Obligațiile școlarilor se vor regăsi într-un act normativ care urmează a fi adoptat de guvern, a spus ministrul sănătății, Nelu Tătaru.

Purtatul măștii de protecție va fi obligatoriu în incinta unităților școlare, în timpul orelor de curs și în recreații. Toți elevii de la clasa I până într-a XII-a sunt obligați să respecte această regulă.

În plus, înainte de ieșirea în recreație se vor dezinfecta pe mâini cu substanțele care vor fi puse la dispoziție la intrarea în sălile de clasă și atunci când se întorc din pauză vor proceda la fel.

„Se merge pe purtatul măștii și în sala de clasă pornind de la clasa I, excepție vor face elevii de grădiniță și cei de la clasa pregătitoare. Când ies în pauză, elevii se vor dezinfecta pe mâini, când intră înapoi, la fel.

Măsura purtatului măștii va rămâne obligatorie fiindcă transmiterea este aerogenă și masca este cea mai sigură regulă, pentru că nu avem certitudinea că elevii vor respecta distanța minimă de siguranță sanitară de un metru”, a spus Nelu Tătaru, potrivit capital.ro.

Elevii vor purta mască la școală. Ministrul sănătății a adăugat că proiectul de ordonanță urmează să fie finalizat vineri seară și va fi publicat cel mai probabil săptămâna viitoare.

„Proiectul urmează să se finalizeze în această seară, după ședința interministerială condusă de vicepremierul Raluca Turcan, iar documentul va ajunge la premier și, în final, la președintele Klaus Iohannis, deci cel mai probabil va fi făcut public săptămâna viitoare”, a mai spus Nelu Tătaru.

Related posts

Testarea în masă pentru coronavirus, făcută în București, în fața blocului. Explicațiile lui Adrian Streinu Cercel

Un medic italian spune că nu mai există coronavirus în acest moment. Replica OMS

Românii au respectat regulile de Paște, iar premierul Ludovic Orban este convins că o vor face și de 1 mai

Constantinescu Gabriel

Mihai Tudose, ieșire dură împotriva Guvernului: „Nu uitați să purtați mască… începe să pută….”

Restaurantele s-ar putea redeschide la la 1 septembrie, a spus Ludovic Orban. Guvernul va lua o decizie săptămâna aceasta

Tarom trebuie să intre în reorganizare și să dea afară 700 de angajați. Explicațiile ministrului transporturilor, Lucian Bode

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment