Demisiile miniștrilor USR-Plus au fost acceptate de Florin Cîțu „pentru ca aceștia să nu se umple de ridicol”. Așa motivează premierul gestul său de a aviza demisiile miniștrilor USR-PLUS, pe care le-a trimis miercuri dimineață președintelui Klaus Iohannis. Premierul pare să fi uitat însă că în raporturile juridice de muncă, demisia este un act unilateral care nu poate fi refuzat de superior.

Premierul Florin Cîțu a declarat că a acceptat demisiile miniștrilor USR-PLUS ca aceștia să nu se umple de ridicol, ajungând în situația de a vota o moțiune de cenzură împotriva propriului Guvern, cum a făcut Liviu Dragnea.

Miercuri, șeful Guvernului a trimis demisiile miniştrilor USR PLUS şi propunerile de interimari la Palatul Cotroceni.

„Motivul pentru care am acceptat astăzi demisiile e că am vrut să-i scot eu din ridicol pe colegii din USR PLUS ca să nu depună moțiune împotriva guvernului din care fac parte, ca Dragnea”, a declarat Cîțu, potrivit B1TV.

Florin Cîțua insistat apoi, din nou, ca USR-PLUS să-și retragă moțiunea de cenzură și să revină la masa dialogului, în coaliție.

Cîţu a mai anunţat că Guvernul va sesiza Curtea Constituţională pentru conflict juridic între Guvern şi Parlament și că parlamentarii PNL nu vor participa la ședințele din Parlament pe tema moțiunii de cenzură până când nu va fi verificată legalitatea semnăturilor de pe moțiune.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *