Deputatul Florin Iordache și-a depus candidatura la Consiliul Legislativ
Deputatul Florin Iordache și-a depus candidatura la Consiliul Legislativ

Deputatul Florin Iordache și-a depus candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Legislativ. Florin Iordache a recurs la asta, marți, după ce a pierdut locul de pe lista PSD la alegerile parlamentare.

Funcția, dacă va ajunge pe mâna lui Iordache, este însă extrem de „comodă”. Nu există un mandat definit într-o perioadă de timp și nici o procedură de revocare.

„Florin Iordache și-a depus candidatura (pentru funcția de președinte al Consiliului Legislativ – n.r.), după ce nu a mai prins un mandat de parlamentar”, au declarat pentru Mediafax surse parlamentare.

Iordache nu este singurul candidat la această funcție, dar este creditat cu șansele cele mai mari, au precizat sursele citate.

Ședința de plen în care se va vota cine va prelua funcția de președinte al Consiliului Legislativ este programată la ora 16:00, după ce depunerea candidaturilor a fost prelungită până marți, la ora 12:00.

Președinții Consiliului Legislativ nu au o limită de mandat şi nu există nicio procedură prin care să poată fi revocaţi.

Deputatul Florin Iordache a fost ministru al Justiției în guvernul condus de Sorin Grindeanu. A demisionat după protestele împotriva OUG 13/2017.

Potrivit Constituției, Consiliul Legislativ este organ consultativ de specialitate al Parlamentului, care avizează proiectele de acte normative în vederea sistematizării, unificării şi coordonării întregii legislaţii. El ţine evidenţa oficială a legislaţiei României.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *