Despăgubiri de 10.000 de euro ar trebui să primească doi elevi cărora le-a fost scăzută nota la purtare fără a fi respectate prevederile legale, au decis magistrații Tribunalului Constanța. Decizia nu este însă definitivă, astfel că procesul va continua la Curtea de Apel Constanța

Liceul „Axiopolis” din Cernavodă ar trebui să plătească despăgubiri de 10.000 de euro, 5.000 de euro pentru fiecare elev, ca prejudiciu pentru că li s-a scăzut nota la purtare ilegal în anul 2019.

Motivarea magistraților de la Tribunalul Constanța a fost că decizia de scădere a notelor la purtare trebuia luată de consiliul clasei și nu de cel profesoral, așa cum s-a întâmplat. Rolul consiliului profesoral este doar de validare, iar conducerea liceului din Cernavodă nu a îndreptat notele, au apreciat judecătorii, potrivit Digi24.

Tinerii, acum studenți la Politehnica din Iași și București, au avut avut notele scăzute la 8, respectiv 7, după ce au fost într-un stagiu de practică Erasmus desfășurat în Spania în domeniul roboticii. Ei au intrat în conflict cu profesoarele îndrumătoare deoarece, susțin ei, condițiile de cazare și masă nu erau cele stabilite anterior. De asemenea, cei doi au fost acuzați că au fumat și că au consumat alcool, iar după sosirea în România au fost acuzați că au furat un televizor.

Decizia de scădere a notelor de purtare i-ar fi împiedicat pe tineri să aplice la universități de prestigiu în domeniul roboticii.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *