Doar vaccinații circulă noaptea, în localitățile unde va exista carantina în acest interval de timp, a spus joi premierul Florin Cîțu. În ședința de guvern va fi modificată hotărârea CNSU de săptămâna trecută, care stabilise noi restricții pentru persoanele nevaccinate.

În plus, nu va mai fie nevoie de testarea copiilor între 6 și 12 ani în situația în care se impune prezentarea certificatului verde pentru accesul într-o anume locație, a mai spus Cîțu.

Doar vaccinații circulă noaptea, cere Florin Cîțu. Astfel, persoanele vaccinate vor fi scutite de carantina de noapte, iar magazinele vor rămâne deschise și după ora 18:00 în localitățile cu incidență peste 4 la mie, a mai spus premierul, potrivit Digi24.

Nu se vor mai închide magazinele la ora 18:00, vom elimina această cerință, vom merge până la 6 la mie. Propunerea mea – și sper că așa a rămas – în zonele care sunt carantinate noaptea, cei care au certificat de vaccinare pot să iasă din casă. Nu mi se pare normal, dacă te-ai vaccinat și ai certificat de vaccinare, să ți se restricționeze în vreun fel activitatea. Am cerut ca hotărârea CNSU să includă această modificare”, a spus Cîțu.

„Copiii între 6 și 12 ani nu vor mai fi testați peste la mie. Sunt lucuri pe care le corectăm. Vreau ca România să rămână deschisă”, a adăugat el.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *