Image default
Actualitate

Dosar penal pentru scurgeri de informații în Târgu Mureș. Totul a pornit de la purtarea măștilor

Un dosar penal pentru scurgeri de informații este instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş. Acesta a pornit de la o decizie de purtare obligatorie a măștilor în municipiul Târgu Mureș, care s-a propagat pe rețelele sociale înainte de a fi aprobată. Documentul era unul “de lucru”, iar Comitetul Judeţean pentru situaţii de urgenţă a renunţat ulterior la idee.

Documentul prin care se cerea locuitorilor să nu iasă afară din casă, ca măsură împotriva răspândirii  coronavirusului fără a se purta mască a circulat pe WhatsApp și Facebook duminică, 5 aprilie, și printre cei care l-au popularizat a fost şi viceprimarul municipiului Târgu Mureş, arată publicația Știri pe Surse. Circulația acestuia în online este trecută la capitolul scurgeri de informații de către autorități.

„La data de 07.04.2020 a fost înregistrat Ia Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Tg. Mureș dosarul penal nr. 67/P/2020 în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice prev, și ped. de art. 304 alin. 2 C.p., constând în aceea că la data de 05.04.2020, pe o pagină de Facebook, a fost publicat un document atribuit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență privind unele măsuri pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus COVID-19 pe raza jud. Mureș, document ce nu prezenta caracter oficial și nu era destinat publicității”, au transmis procurorii PCA Tg Mureș.

Pentru moment, nu există suspecți în acest dosar penal.

Related posts

Nicuşor Dan: Nu mai există întârzieri în anchetele epidemiologice desfăşurate de către DSP București

Andrada Ionescu

Trei din zece români nu vor pleca în concediu în această vară din cauza coronavirusului

Constantinescu Gabriel

Măsurile de combatere a epidemiei de coronavirus după data de 15 mai, explicate de Ludovic Orban. Există chiar și posibilitatea ridicării tuturor restricțiilor legale

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment