Premierul Orban a cerut demiterea de urgență a Sorinei Pintea, după ce aceasta a revenit asupra demisiei
Actualitate

Premierul Orban a cerut demiterea de urgență a Sorinei Pintea, după ce aceasta a revenit asupra demisiei

Premierul Ludovic Orban a cerut joi demiterea de urgență a Sorinei Pintea de la Spitalul din Baia Mare, dacă se confirmă revenirea ei pe post. Orban i-a cerut public ministrului sănătății Nelu Tătaru, în ședința de guvern, să o înlăture pe managera cercetată pentru fapte de corupție. Miercuri, Pintea a revenit asupra demisiei sale pe care și-a dat-o în urmă cu o lună.

Ludovic Orban i-a cerut lui Nelu Tătaru demiterea de urgență a Sorinei Pintea, chiar în timpul ședinței de guvern de joi, arată publicația Știri pe Surse.

„Ludovic Orban: Dle ministru Tataru, am vazut ca președintele Consiliului Județean Maramureș a pus în funcție o directoare la spitalul județean?

Nelu Tătaru: Am luat legătura și cu prefectul și…

Ludovic Orban: Uzați de prerogativele dobândite prin OUG adoptata în baza decretului privind instituirea stării de urgență și o demiteți, dacă este adevărat că s-a petrecut, să demiteți vechiul director care a revenit asupra demisiei și care s-a numit pe sine director medical.

Nelu Tătaru: Am luat legătura în Maramureș și pregătim procedurile”.

Ministrul Sănătății a declarat, joi, că verifică dacă este adevărată informația privind revenirea Sorinei Pintea ca manager la Spitalul din Baia Mare, aceasta fiind sub control judiciar, urmând să ia apoi o decizie.

Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, în prezent aflată sub control judiciar pentru luare de mită, și-a retras demisia din funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Baia Mare, înregistrată în 5 martie, și a intrat în concediu medical.

„Sorina Pintea a transmis o adresă la Consiliul Județean Maramureș prin care a anunțat că își retrage demisia din funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Baia Mare înainte de împlinirea termenului după care demisia producea efecte. Dânsa informează Consiliul Județean Maramureș că rămâne în concediu medical și propune ca în funcția de manager al spitalului să fie înlocuită de directorul medical Vasile Pop, ca interimar. Noi am luat act de această retragere a demisiei și am informat la rândul nostru spitalul din Baia Mare. Sorina Pintea a obținut postul de manager prin concurs, iar mandatul îi expiră în acest an”, au spus reprezentanții CJ Maramureș.

Related posts

Medicii de familie, chemați la anchete epidemiologice și evaluarea persoanelor infectate la domiciliu

Constantinescu Gabriel

Ludovic Orban, despre candidaturile lui Rafila şi Streinu-Cercel la parlamentare: „Cum să te duci să candidezi la PSD?”

Andrada Ionescu

Miniștrii ar trebui să-și facă campanie electorală în timpul liber avertizează Ludovic Orban: „Prioritate e activitatea guvernamentală”

Andrada Ionescu

Premierul Orban a cerut urgent mai multe locuri la ATI. S-a dat chiar pe el exemplu

Constantinescu Gabriel

Ludovic Orban: PSD și Pro România sunt vinovate de instigarea populației la nerespectarea regulilor

Constantinescu Gabriel

Ludovic Orban tur de forță la Bruxelles

George Dumitrescu

Leave a Comment