Doza booster a fost aprobată joi pentru adolescenții de minimum 16 ani pentru o protecție suplimentară împotriva coronavirusului, de către agenția americană a medicamentelor FDA. Este o scădere a limitei de vârstă pentru vaccinarea cu doza de supra-rapel.

În urma acestei decizii, adolescenții cu vârste de 16 și 17 ani se vor putea imuniza împotriva noului coronavirus cu doza supra-rapel, au transmis AFP și Reuters, preluate de B1TV.

Compania Pfizer a publicat miercuri un comunicat în care sugera că doza booster ar putea fi crucială pentru a combate infectarea cu varianta sud-africană, Omicron.

Doza booster a fost aprobată joi la tinerii americani. Cererea de autorizare a fost depusă de către compania farmaceutică Pfizer-BioNTech în urmă cu două săptămâni. În urma acesteia, vârsta minimă pentru administrarea dozei booster ar scădea până la 16 sau 17 ani.

Până acum, un număr de aproximativ 4,7 milioane de tineri cu vârste cuprinse între 16 și 17 ani s-au vaccinat în Statele Unite cu schema completă, iar altele 2,5 milioane de persoane au primit doza a doua.

În acest moment, serul companiei Pfizer BioNTech este singurul vaccin autorizat în Statele Unite pentru persoanele sub 18 ani, iar FDA a decis ca primele două doze să poată fi utilizate încă de la vârste de cinci, bineînțeles, cu doze adaptate la corpul copilului.

Directorul interimar al FDA, Janet Woodcock a transmis că „variantele Delta şi Omicron continuă să se răspândească, vaccinarea rămâne cea mai bună protecţie împotriva COVID-19″

Totuși, adolescenții sunt mult mai puțin susceptibili să dezvolte forme grave de COVID-19 decât vârstnicii.

Chiar și așa, în rândul adolescenților, persoanele de sex masculin prezintă un risc mai mare de miocardită, o inflamație a mușchiului cardiac, după vaccinarea cu serurilor companiilor Pfizer și Moderna. Însă, aceste forme sunt extrem de rare, iar FDA a transmis că balanța între beneficii și riscuri înclină în mod clar în favoarea vaccinării.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *