Și testarea și vaccinarea nu pot fi plătite în același timp de stat

Și testarea și vaccinarea nu pot fi plătite în același timp de stat, așa cum intenționează ministrul sănătății să propună în noul proiect de lege privind certificatul verde la locul de muncă, spune deputatul PNL Ionuț Stroe. Pur și simplu, statul nu și-ar putea să susțină financiar ambele situații, afirmă el.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, încă nu a prezentat noua propunere legislativă privind obligativitatea certificatului verde la locul de muncă.

Și testarea și vaccinarea nu pot fi plătite simultan. „Altfel, îmi pare rău să o spun, dar transformăm acest certificat verde într-o glumă. Financiar e o utopie să plătim mereu, dacă ar fi a la longue, aceste teste pentru cei care refuză această vaccinare”, a declarat Ionuț Stroe, joi seară, într-o emisiune B1 TV.

Actualul proiect privind obligativitatea certificatului verde a fost respins de Senat pe 27 octombrie, iar în prezent se află la Camera Deputaților. Totuși, PSD a anunțat că Alexandru Rafila va veni cu o nouă versiune legislativă.

În momentul de față nu există o propunere din partea domnului Rafila. Chiar președintele PSD îi dădea un termen domnului Rafila de 48 de ore în care să vină cu acest mult tergiversat proiect. Spun că este tergiversat pentru că, din păcate, el produce efecte negative. Am să pornesc raționamentul meu de la un adevăr valabil oriunde în lume în zilele noastre, acela că vaccinarea este singura soluție care salvează vieți. Pe când, ce facem noi… dacă transformăm sau dacă prelungim la infinit adoptarea unui asemenea proiect legislativ al certificatului verde care să încurajeze această vaccinare, sau dacă certificatul verde – Doamne, ferește! – devine ceva facultativ, atunci el își pierde sensul. La fel de logic este faptul că nu putem plăti simultan atât campania de vaccinare, cât și testele pentru cei care, din păcate, refuză această vaccinare, pe termen nedefinit”, a afirmat Ionuț Stroe.

Proiectul trebuie să prevadă și o limită, a adăugat liberalul.

Mai devreme premierul spunea că susține și e de acord cu adoptarea unui termen, adică trebuie să existe o perioadă de grație, de acord, dar trebuie să existe în acest proiect și o limită. Așa e logic și așa trebuie să fie. Altfel, îmi pare rău să o spun, dar transformăm acest certificat verde într-o glumă. Financiar e o utopie să plătim mereu, dacă ar fi a la longue, aceste teste pentru cei care refuză această vaccinare. Apropo, domnul Rafila și PSD sunt acum la putere, au acest portofoliu important al sănătății, nu mai sunt în opoziție și cred că e timpul să angajeze rapid măsuri pentru că pandemia în niciun caz nu așteaptă decizii sau negocieri politice. Știți foarte bine că orice fel de intervenție promptă, rapidă poate salva vieți”, a mai spus Ionuț Stroe.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *