Dragoș Săvulescu a fost reținut în Grecia în Insula Mykonos
Dragoș Săvulescu a fost reținut în Grecia în Insula Mykonos

Dragoș Săvulescu a fost reținut în Grecia în Insula Mykonos. Afaceristul a fost ridicat de polițiști din vila sa, duminică noapte, pentru punerea în executare a unui mandat european de arestare. Săvulescu este condamnat la 5 ani și jumătate de închisoare în dosarul retrocedărilor de la Mamaia, alături de fostul primar Radu Mazăre.

Dragoș Săvulescu va fi prezentat instanței din Mykonos pentru confirmarea mandatului european de arestare.

În urma cooperării polițienești internaționale, Dragoș Săvulescu a fost reținut, de autoritățile elene, noaptea trecută, în Grecia (Mykonos). Astăzi, acesta urmează a fi prezentat instanței, pentru confirmarea mandatului european de arestare”, a anunțat Inspectoratul General al Poliției Române.

Fost acționar de la Dinamo, Dragoș Săvulescu a fost reținut de autoritățile din Grecia în timp ce se afla pe insula Mykonos, deși nu ar fi trebuit să părăsească Italia, pentru că acolo beneficia de o sentință favorabilă, relatează B1TV.

Săvulescu a fost dat de gol de soția lui, Angela Martini, un fost top model de origine albaneză, care a postat pe Instagram imagini din vacanța de pe insula Mykonos, oferindu-le polițiștilor locația exactă a milionarului.

Dragoș Săvulescu, condamnat în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa şi Mamaia și fugit în Italia pentru a scăpa de închisoare, a rămas cu pedeapsa de 5 ani și jumătate de închisoare, după o decizie definitivă a Înaltei Curți.

Omul de afaceri s-a predat în Napoli, Italia, unde a fost eliberat după ce judecătorii au respins cererea României de extrădare şi au redus pedeapsa la doi ani şi cinci luni cu suspendare.

Săvulescu a cerut ulterior instanţelor din România să-i anuleze pedeapsa, însă judecătorii au respins cererea în martie 2021, astfel că aceasta a rămas în vigoare, la fel și mandatul european de arestare.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.