Un nou medicament anti-COVID, EXO-CD24, a avut un succes fulminant
Un nou medicament anti-COVID, EXO-CD24, a avut un succes fulminant

Un nou medicament anti-COVID, EXO-CD24, a avut un succes fulminant, iar 93% din pacienții cu forme grave au fost externați din spital în numai cinci zile de la administrare. Medicamentul a fost testat de cercetătorii din Israel.

Testul asupra celui mai nou medicament anti-COVID s-a desfășurat în mai multe spitale din Grecia.

93% din 90 de pacienți cu forme grave au fost externați în cel mult cinci zile, potrivit rezultatelor studiului. Medicamentul este ieftin și nu ar avea efecte adverse, arată echipa de cercetători din Israel care l-a pus la punct.

Testul clinic de fază II a confirmat rezultatele testului clinic de fază I, condus în Israel iarna trecută și care a arătat că 29 din 30 de pacienți aflați în stare moderată până la gravă s-au recuperat în câteva zile, relatează B1TV.

Cel mai mare avantaj al acestui medicament este eficacitatea și faptul că poate fi produs rapid, eficient și ieftin. În câteva luni, poate fi disponibil în toată lumea.

Tratamentul, numit EXO-CD24 și bazat pe o moleculă numită CD24, care este prezentă în corp în mod natural, este dezvoltat de Sourasky Medical Center din Tel Aviv. Principala cauză a deteriorării clinice este activarea sistemului imunitar, cunoscut de asemenea ca furtuna de citokine. În cazul pacienților COVID-19, sistemul începe să atace celule sănătoase din plămâni.

CD24 este o mică proteină ancorată în membrana celulelor și are mai multe funcții inclusiv reglarea mecanismului responsabil pentru furtuna de citokine.

Tratamentul EXO-CD24 nu afectează sistemul imunitar ca întreg, ci doar acest mecanism specific, ajutând la regăsirea echilibrului, se arată în studiu.

Unul dintre medicii care face parte din echipa de cercetători a declarat că nu s-a înregistrat până acum nicio reacție adversă. Iar studiul a fost realizat la Atena, deoarece Israelul nu avea suficienți pacienți relevanți, arată sursa citată.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.