Un medicament antiviral pentru tratarea COVID-19 va fi produs în România
Un medicament antiviral pentru tratarea COVID-19 va fi produs în România

Un medicament antiviral pentru tratarea COVID-19 va fi produs în România, la fabrica Terapia Cluj. Favipiravir s-a dovedit eficient în tratarea cazurilor ușoare și medii de COVID, iar până acum era important de la producătorul din India.

Terapia Cluj, cel mai mare producător de medicamente din România, va introduce în fluxul de producție, începând cu luna următoare, un medicament antiviral folosit în tratarea simptomelor medii şi uşoare de COVID, relaează Antena 3.

Până în prezent, medicamentul Favipiravir era importat din India. Acesta va fi folosit în continuare și în spitale, dar va putea fi cumpărat de pacienți din farmacii, numai pe bază de prescripție medicală.

Producătorul din Cluj va fabrica, din iunie, până la 100 de mii de cutii pe lună, aceasta fiind capacitatea maximă care poate fi realizată aici, fără investiții suplimentare.

„Totul depinde de ce se va întâmpla dacă începe vaccinarea, care sperăm să fie eficientă. Atunci cererea va scădea, însă în prezent este o cerere uriaşă, cele un million de doze care vor fi livrate din ianuarie au fost solicitate deja de zece spitale”, explica Dragoş Damian, CEO-ul Terapia Cluj, în luna decembrie a anului trecut.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *