Renunțarea la masca de protecție în spațiile deschise. Când se va produce
Renunțarea la masca de protecție în spațiile deschise. Când se va produce

Renunțarea la masca de protecție în spațiile deschise s-ar putea produce la data de 1 august, a afirmat ministrul sănătății, Ioana Mihăilă. Purtarea lor va rămâne însă obligatorie în spațile închise, a atras atenția ministrul.

Nu a fost luată încă o hotărâre cu privire la înlăturarea obligației de a purta mască, dar data de 1 august este fezabilă, a spus Ioana Mihăilă.

„Depinde unde renunţăm la mască. Încurajez şi eu renunţarea la mască în anumite condiţii, în afara spaţiilor închise, în locurile care nu sunt aglomerate şi pentru aceste zone termenul de 1 august cred că este unul fezabil”, a spus Ioana Mihăilă, miercuri seară, potrivit B1TV

Până atunci însă, ministrul Sănătății și-a exprimat speranța că România va putea atinge ținta de 100.000 de persoane vaccinate anti-COVID-19 zilnic, odată cu începerea vaccinării în cabinetele medicilor de familie, din 4 mai.

Renunțarea la masca de protecție. Despre posibila renunțare la purtarea măștii de protecție în anumite zone a vorbit, marți, și premierul Florin Cîțu.

Renunțarea la masca. Întrebat dacă am putea renunța la masca de protecție în aer liber, în orașe, premierul a răspuns: „Deocamdată nu, aș aștepta 1 august pentru acest lucru. Depinde cu evoluează lucrurile. Eu aș aștepta 1 august. În Israel s-a renunțat după ce s-a ajuns la 60% aproape, deci acolo e nivelul la care a putea discuta despre așa ceva”.

Conform celei mai recente raportări a Comitetului Național pentru Coordonarea Activităților de Vaccinare anti-COVID-19 (CNCAV), în ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost vaccinate aproape 95.000 de persoane.

De la începutul campaniei de imunizare, pe 27 decebrie 2020, și până acum, în România au fost vaccinate aproape 3,5 milioane de persoane, dintre care peste 1,3 milioane au primit prima doză de ser, iar peste 2,1 milioane de persoane au îndeplinit deja schema completă de vaccinare.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *