Înalta Curte de Casație și Justiție a respins luni contestația la executarea pedepsei de 6 ani de închisoare formulată de avocații Elenei Udrea în dosarul Gala Bute. Decizia este definitivă. 

ÎCCJ respinge contestația fostul ministru al Turismului Elena Udrea în dosarul nr 2433/1/2022, care rămăne în închisoare.

”Detalii soluţie: d.p.23/ Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de contestatoarea condamnată Udrea Elena Gabriela împotriva sentinţei nr. 466 din data de 1 noiembrie 2022 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală, în dosarul nr. 1201/1/2022. În baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală, obligă contestatoarea condamnată la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 275 alin. (6) din Codul de procedură penală, onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru contestatoare, până la prezentarea apărătorului ales, în cuantum de 85 lei, rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 20 martie 2023”, se arată în decizia instanței.

Elena Udrea se va întoarce la Penitenciarul Târgșor, unde a fost încarcerată în iunie anul trecut și execută o pedeapsă de 6 ani de închisoare, în dosarul Gala Bute.

În același dosar a fost condamnat și Rudel Obreja, care s-a stins din viață în urmă cu câteva zile.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *