Elevii revin în bănci din 8 februarie, a spus Florin Cîțu cu două condiții
Elevii revin în bănci din 8 februarie, a spus Florin Cîțu cu două condiții

Elevii revin în bănci din 8 februarie, a spus premierul Florin Cîțu, dar numai dacă nu vor fi înregistrate creșteri ale numărului de îmbolnăviri în pandemia de coronavirus. Premierul și-ar dori să redeschidă toate sectoarele economice la acea dată, dar poate să o facă „cât mai curând” dacă lumea respectă regulile de protecție sanitară și se vaccinează.

Cu privire la data la care elevii revin în bănci, decizia finală va fi luată în ai puțin de două săptămâni, spune Florin Cîțu

 

Decizia se va lua pe 2 februarie. Şi noi ne uităm, zilnic primesc de la domnul Arafat statisticile şi analize şi în detaliu şi ne uităm exact să vedem cum evoluează pandemia. Este un alt lucru important pentru că noi toţi ne axăm acum pe campania de vaccinare, ceea ce e important să comunicăm, dar trebuie să nu uităm că, încă, în România există o pandemie şi la nivel global. Trebuie să păstrăm măsurile de restricţie, trebuie să purtăm mască, distanţarea socială şi toate celelalte măsuri care au dat rezultate până astăzi. Monitorizăm clar, zilnic, situaţia. Dacă lucrurile rămân aşa cum sunt, este clar că vom începe pe 8 februarie cu acele condiţii pe care le-a anunţat domnul preşedinte când a enunţat că vom deschide şcolile pe 8 februarie”, a afirmat Florin Cîţu, marți seara, citat de B1TV.

Miniștrii Guvernului Cîțu se vaccinează miercuri dimineața

Premierul a subliniat că își dorește să deschidă toată economia, nu numai școlile, însă totul depinde de evoluția pandemiei.

Vreau să deschidem şcolile pe 8 februarie, este important să deschidem şcolile pe 8 februarie, aş vrea să deschid toată economia, nu numai şcolile, dar depindem, bineînţeles, de cum evoluează pandemia. Şi ca să deschidem şcolile, să deschidem economia, trebuie să ne vaccinăm şi trebuie să păstrăm aceste măsuri de restricţie, este simplu. Mască, dezinfectant şi să ne vaccinăm. Dacă facem aceste lucruri, veţi vedea că vom deschide economia cât mai curând”, a adăugat premierul Florin Cîțu.

PSD: Guvernul Cîțu să demisioneze în septembrie dacă nu sunt vaccinați 10 milioane de români

Demnitarul a explicat că restricțiile impuse diverselor activități economice vor fi relaxate, dar totul depinde de cum evoluează campania de vaccinare anti-COVID-19 și pandemia.

Ele merg mână în mână acum, acelaşi răspuns pe care l-am dat şi pentru deschiderea şcolilor. Monitorizăm zilnic şi depinde doar de noi, nu depinde de guvern, nu guvernul ia o decizie de a deschide sau a nu deschide şcolile aşa… în afară, într-un bubble. Nu, luăm această decizie în contextul evoluţiei pandemiei în România şi a campaniei de vaccinare, dacă merg bine vom relaxa mai rapid, dacă nu merg bine, din păcate, nu vom putea”, a mai spus prim-ministrul Florin Cîțu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *