Elicoptere și submarine franceze figurează în planurile de achiziții
Elicoptere și submarine franceze figurează în planurile de achiziții

Elicoptere și submarine franceze figurează în planurile de achiziții ale Armatei Române, spune ministrul Vasile Dîncu. Pentru achizițiile de armament din Franța, miniștri apărării din cele două țări au semnat o scrisoare de intenție.

România va cumpăra din Franța submarine franceze Scorpene și elicoptere, relatează B1TV.

Vasile Dîncu a spus că el și omologul său francez au semnat o scrisoare de intenție în acest sens.

Am semnat o scrisoare de intenție cu ministrul francez al apărării pentru un viitor proiect și am început în parlament procesul de aducere a noului echipament: este vorba de submarine Scorpene și elicoptere. Aceasta este o scrisoare de intenție făcută cu guvernul francez și noi vrem să implementăm acest proiect”, a declarat Vasile Dîncu.

El a menționat că lucrează la un proiect de lege care să introducă termene mai scurte pentru procedurile de achiziții publice în sectorul apărării. Pe de altă parte, potrivit ministrului, timpul de așteptare în cazul achizițiilor militare a crescut în ultima perioadă, de la începutul războiului din Ucraina.

Franța este națiunea-cadru a Grupului de Luptă NATO din România, unde a adus aproape o mie de soldați, dar și sistemul antiaerian Mamba.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *