Eliminarea pensiilor speciale rămâne un obiectiv al liberalilor spune Orban
Eliminarea pensiilor speciale rămâne un obiectiv al liberalilor spune Orban

Eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari rămâne un obiectiv al liberalilor a precizat Ludovic Orban, în condițiile în care există proiecte de eliminare a acestora înaintate atât de PNL cât și de USR -PLUS. „Important este ca Parlamentul să decidă tăierea pensiilor speciale ale parlamentarilor”a explicat președintele Camerei Deputaților, argumentând că este mai puțin important forma prin care se ajunge acolo.

„Important este ca Parlamentul să decidă tăierea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Nu are importanță pentru că sunt proiecte similare. Importantă este decizia, să se ajungă la decizia Parlamentului ca să înceteze această formă de pensie specială. Eu cred că ăsta e lucrul cel mai important. Vă aduc aminte că pensiile speciale pentru parlamentari au fost introduse de PSD, cu sprijinul UNPR și ALDE, care au votat introducerea lor. PNL a fost singura forță politică ce a votat împotriva introducerii pensiilor speciale. Am avut proiect de lege care nu și-a urmat procedura legală pentru că a fost blocat de PSD în birourile permanente reunite iar majoritățile PSD au refuzat să transmită spre comisia de statut să formuleze raportul. Nu contează al cui proiect este aprobat, important este ca această decizie să fie luată de actualul parlament”, a declarat Ludovic Orban.

Întrebat dacă se va ajunge și la eliminarea pensiilor pentru primari, după eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari, Ludovic Orban a precizat: “deocamdată obiectivul pe care îl avem este ca unul dintre proiectele de lege depuse să fie adoptat de Parlament”, relatează B1TV.

Ludovic Orban a mai precizat că dacă va fi posibil procedural tăierea pensiilor se va face miercuri, dacă nu la următorul plen.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul