Premierul Florin Cîțu a spus marți că nu s-a discutat oficial în Guvern despre introducerea unui document prin care să le fie permis persoanelor vaccinate să aibă acces în diferite locuri publice.

„Nu am avut această discuție în Guvern, deci nu este o discuție oficială. Am văzut discuțiile în spațiul public, nu cred că este momentul. În acest moment suntem în plină campanie de vaccinare, deci nu cred că este momentul să discutăm despre așa ceva în acest moment”, a răspuns premierul, întrebat dacă susține introducerea obligativității unui „pașaport” de vaccinare care să permită accesul în diferite locuri, precum restaurante, cafenele sau supermarketuri”,a spus Florin Cîțu, citat de Digi 24.

„Eu am spus că nu avem această discuție în acest moment. Este prematur, suntem doar la începutul campaniei de vaccinare ”, a adăugat Cîțu.

Întrebat, totuși, dacă nu exclude un astfel de document, prim-ministrul Florin Cîțu a răspuns: „Eu vă spun că discuția este prematură, suntem la începutul campaniei de vaccinare, nu luăm în calcul la acest moment discuția aceasta”.

Florin Cîțu prezintă revenirea în V a economiei. Cu cât a crescut statistic în ultimul trimestru al lui 2020

Potrivit premierului Florin Cîțu, România a performat în 2020 cu 5% mai bine decât estimările iniţiale şi în medie cu 2,5% mai bine decât toate estimările publicate de instituţiile internaţionale astfel că se poate discuta despre revenirea în V a economiei:

„Cu toate acestea, s-a contractat cu doar 3,9%. Am luat cele mai bune măsuri din punct de vedere economic şi am spulberat toate estimările apocaliptice. Împreună am reuşit să redresăm economia şi să avem acest rezultat. România a performat în 2020 cu 5% mai bine decât estimările iniţiale şi în medie cu 2,5% mai bine decât toate estimările publicate de instituţiile internaţionale, CE, agenţiile de rating şi instituţiile financiare”, a adăugat Florin Cîțu.

Florin Cîțu a anunțat că 2021 este anul reformelor şi al investiţiilor și a făcut o promisiune.

„Nu ne oprim aici. Anul acesta este anul reformelor şi al investiţiilor. Corectăm 30 de ani de amânări şi de populism. În acest prim mandat, de 4 ani, promit să pun economia pe o traiectorie de creştere economică sustenabilă şi să creez un mediu economic în care toţi românii au şansa de reuşi”, a mai spus Florin Cîțu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *