Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților și liderul PNL, a declarat, marți, că reforma în ceea ce privește sporurile acordate bugetarilor va fi făcută printr-un proiect de lege la Ministerul Muncii. Ludovic Orban a spus că trebuie o analiză serioasă a acestor sporuri și trebuie eliminate cele care se acordă în cazuri fără justificare și păstrate cele precum în domeniul medical.

La instalarea Guvernului, când am prezentat proiectul de buget, am susținut ca sporul de condiții deosebite, care se acorda în proporție de 15%, să se acorde în sumă fixă”, a declarat Ludovic Orban potrivit  Digi 24.

„În ceea ce privește reforma în doemniul sporurilor, ea va fi făcută odată cu adoptarea legii salarizării. Din punctul meu de vedere, trebuie o analiză foarte serioasă a acestor sporuri. Sunt niște sporuri care nu-și au justificare. Sporul de condiție vătămătoare, dacă este considerată radiația antenei sau radiația calcultaorului condiție vătămătoare, din punctul meu de vedere nu se poate acorda acest spor”, a mai spus Ludovic Orban.

„Problema este că pe lângă revizuirea legislației, este necesară o revizuire a actelor normative de rang secundar. Parlamentul nu poate să abroge hotărâri de guvern sau ordine de ministru în care s-a hotărât ca să se acorde spor de condiții deosebite, de toxicitate pentru antenă pe bloc sau pentru calculator sau pentru praf sau alte condiții deosebite”, a mai spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban: „Obiectivul nostru este ca proiectului bugetului de stat să fie adoptat de Parlament în forma pe care o vrea Guvernul”

„Cu orice propunere vine Guvernul de plafonare în ceea ce înseamnă sporuri la maxim 20% raportat la cheltuielile de personal ale operatorului principal de credite, raportat individual la fiecare salariat, fie raportat la salariul minim sau salariul mediu brut, ca să fie un procent în sumă fixă, eu o voi susține.Dacă se va putea în legea bugetului de stat să fie introduse prevederi legate de sporuri, va fi introdus, dacă se va considera că nu este cazul să se introducă de Guvern, obiectivul nostru este ca proiectului bugetului de stat să fie adoptat de Parlament în forma pe care o vrea Guvernul”, a mai spus Ludovic Orban.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *