Elon Musk le cere americanilor să voteze cu republicanii lui Trump
Elon Musk le cere americanilor să voteze cu republicanii lui Trump

Elon Musk le cere americanilor să voteze cu republicanii, partidul din care face parte și fostul președinte al SUA, Donald Trump. De altfel, simpatia lui Musk pentru Trump este binecunoscută, iar noul șef al Twitter s-a mândrit mereu cu asta.

Elon le cere americanilor să voteze pentru candidații republicani la alegerile de la mijlocul mandatului din SUA, așa numitele „midterms”

Muska pledat luni pentru acest fel de vot pe rețeaua sa de socializare, invocând echilibrul de putere între președinție și Congres, anunță AFP, citat de B1TV.

Elon Musk vizează „alegătorii cu mentalitate independentă”

Împărțirea puterii limitează cele mai grave excese.” Elon Musk i-a îndemnat luni pe americani să voteze pentru Partidul Republican la alegerile de la mijlocul mandatului de marți, în numele echilibrării puterii executive și legislative.

Americanii votează pentru reînnoirea tuturor mandatelor din Camera Reprezentanților, a mai mult de o treime din Senat și a aproximativ 30 de posturi de guvernator, în corespondentul di Europa al alegerilor parlamentare.

Elon Musk a declarat că se adresează „alegătorilor cu mentalitate independentă”, singurii care, în opinia sa, pot schimba majoritățile din Congres.

Recomandarea de vot a miliardarului va alimenta cu siguranță îngrijorările unor americani care se tem că acesta ar putea folosi rețeaua de socializare în scopuri politice.

Însă, la scurt timp după anunțarea preluării, la începutul lunii noiembrie, patronul Tesla și SpaceX a promis că Twitter va rămâne neutru din punct de vedere politic și că toate opiniile pot fi exprimate acolo.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *