Macron i-a propus lui Putin o ridicare a blocadei impuse portului ucrainean Odesa printr-o rezoluţie ONU
Macron i-a propus lui Putin o ridicare a blocadei impuse portului ucrainean Odesa printr-o rezoluţie ONU

Emmanuel Macron se va confrunta cu Marine Le Pen, politician de extremă dreapta, în finala alegerilor prezidențiale care se va desfășura pe 24 aprilie în Franța. Cei doi politicieni s-au calificat duminică, la primul tur al alegerilor prezidențiale din Franța.

Un sondaj Ipsos cu privire la intențiile de vot din turul al doilea, efectuat după ce secțiile de votare s-au închis duminică, a sugerat că Emmanuel Macron va câștiga 54% din voturile populare pe 24 aprilie, iar Marine Le Pen 46% din sufragii. Aproximativ 12% dintre respondenți au declarat că sunt încă deciși, relatează Digi24.

Emmanuel Macron se va confrunta cu Marine Le Pen și ar câștiga alegerile.

Cu referire la candidații care nu au intrat în turul doi, sondajul sugerează că Macron va câștiga sprijinul unei majorități a alegătorilor Verzilor și de centru-dreapta, în timp ce Le Pen va câștiga sprijinul a 85% din electoratul lui Eric Zemmour. Alegătorii lui Jean-Luc Mélenchon au fost împărțiți mai mult sau mai puțin egal între susținerea lui Macron (34%), Le Pen (30%) și abținere.

Președintele francez Emmanuel Macron cu 11 contracandidați la alegerile din Franța

În discursul său după închiderea urnelor, le-a mulțumit francezilor care l-au votat, precum și candidaților care i-au fost împotrivă, dar au cerut susținătorilor să-l susțină după această seară.

Am fost peste 36 de milioane pentru a ne afirma acest drept de vot”, a reacționat președintele în funcție Emmanuel Macron în primul discurs după rezultatul primului tur al alegerilor. „Încrederea voastră mă onorează, mă obligă și mă angajează”, a transmis liderul de la Elysee.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *