Emy dansatoarea a fost angajată la DSP București, Maria Emylia Florescu
Emy dansatoarea a fost angajată la DSP București, Maria Emylia Florescu

Emy dansatoarea a fost angajată la DSP București fără concurs. Maria Emylia Florescu, pe numele ei real, este cunoscută pentru desele sale apariții în videoclipurile maneliștilor, dar și în emisiunea Acces Direct de la Antena 1. Cel mai mult s-a făcut remarcată alături de alte personaje controversate, precum Vulpița și Viorel.

Iată însă că acum Emy dansatoarea, respectiv Maria Emylia Florescu, a dovedit că are calitățile necesare pentru a se angaja la stat într-un post cheie pe perioada pandemiei de coronavirus. Manelista răspunde la telefoane, ia și comunică date ale pacienților care sunt sau nu suspecți de infectare, introduce date în sistem și așa mai departe.

Angajarea sa a survenit unui anunț postat de către DSP pe 6 noiembrie, care privea, pe lângă altele de medici și asistente, și unul de inspector de specialitate debutant, relatează cotidianul Național.

În urma selecției dosarelor depuse, au rămas patru persoane pentru cele două posturi de medici medicină generală, trei candidați pentru postul de medic stomatolog și 11 candidați pentru singurul post de inspector de specialitate debutant.

Candidații selectați s-au prezentat la un interviu în data de 13 noiembrie, iar printre câștigători s-a numărat și Maria Emylia Florescu, care a reușit să-și spulbere ceilalți 10 contracandidați. Punctajul obținut de aceasta, de 93,33, a fost chiar mai mare decât al medicului stomatolog și al unuia dintre cei doi medici de medicină generală angajați de DSP în urma interviurilor, arată sursa citată.

Un inspector de specialitate debutant va avea la Direcția de Sănătate Publică un salariu de 5.416 lei, în care intră și cuantumul sporului pentru condiții de muncă și indemnizația de hrană. La aceste venituri se adaugă și un spor pe care Guvernul l-a instituit pe perioada stării de alertă pentru angajații DSP-urilor. Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății de la începutul lunii august, actul normativ prevede eliminarea inechităților salariale și ajustarea diferențelor existente pe perioada stării de alertă constituită conform legii, pentru unele categorii de personal implicate în activități de gestionare a cazurilor infectate cu noul coronavirus în vederea asigurării capabilităţii de pregătire pentru un răspuns adecvat.

Astfel, comitetul director din cadrul direcțiilor de sănătate publică va beneficia de un spor pentru condiții epidemiologice deosebite de 40% la salariul de bază, iar inspectorii sanitari care desfășoară activități în domeniul controlului în sănătatea publică de un spor de 30% la salariul de bază. În acest fel vor fi ajustate diferențele salariale dintre categoriile de personal din cadrul direcțiilor de sănătate publică implicate în aplicarea măsurilor impuse pe perioada stării alertă, în vederea atragerii de personal calificat pe de o parte, cât și a menținerii celui existent pe de altă parte, în condițiile în care numărul angajaților din aceste instituții este unul redus”, se arăta în comunicatul Ministerului Sănătății.

 

Doar cine a știut dinainte a aplicat pentru post

Foarte ciudat a fost faptul că, de la momentul publicării anunțului de angajări fără concurs, DSP București a permis doar 48 de ore pentru depunerea dosarelor, astfel că doar cine știa despre aceste posturi vacante putea să se miște atât de repede.

Totodată, afișarea rezultatelor selecției dosarelor s-a făcut la urgență, 24 de ore. Pentru postul de inspector de specialitate s-a cerut în anunț diplomă de licență în domeniul economic, juridic sau tehnic, semn că nu ar fi nevoie de o specializare specifică pentru această funcție.

Studiile Mariei Emylia Florescu sunt în managementul turistic, la Universitatea particulară ”Dimitrie Cantemir”. Experiența profesională însă este de actor la Media Academie, iar aptitudinile sale sunt de actorie, solist vocal și dans.

În 2016, Emy dansatoarea a aplicat pentru un post de referent asistent la Oficiul Național al Registrului Comerțului- Direcția economică, unde, în urma probei scrise din concurs, a obținut nota 2,50.

Join the Conversation

1 Comment

  1. Domnule “jurnalist”, esti penibil. Macar nu ai avut bunul simt sa-ti actualizezi articolul, dupa ce, jurnalista care a publicat articolul de la care a plecat totul, a recunoscut ca a gresit. Nu strica daca treceai prin filtrul gandirii ceea ce ai preluat, dar si ce ai scris de la tine. Asta insemna ca inainte de a fi publicat, trebuia sa mergi la dex, sa cauti sensul unor termeni: ex.angajat, management, domeniul economic. De asemenea, trebuia sa accesezi site-ul DSP sa vezi ca au fost impuse conditii pentru postul respectiv, care era de debutant, nu de specialist. Vezi, alt termen pe care trebuia sa ti-l clarifici – debutant. Ai si viziunii despre ceea ce urma ea sa faca la DSP, ca in anunt nu am vazut sa se fi pomenit ceva despre atributiile acestui post. Penibil!!

Leave a comment

Lasă un răspuns